miercuri, iunie 26, 2024
AcasăPiata autoVânzările Dacia s-au apreciat cu 367% pe piața din Marea Britanie

Vânzările Dacia s-au apreciat cu 367% pe piața din Marea Britanie

Dacia continuă ascensiunea fulminantă de pe piața britanică cu un nou record de vânzări. Luna trecută, livrările constructorului argeșean s-au apreciat cu 367%, în condițiile unui avans general de numai 7,6% al înregistrărilor de mașini noi.

Luna ianuarie a consemnat un bilanț de 1.373 unități pentru Dacia, față de cele numai 294 de vehicule comercializate cu un an în urmă. Motorul succesului este noua generație Sandero, model apreciat de britanici pentru prețul său extrem de avantajos și pentru costurile sale reduse de întreținere. Pe locul doi, în topul celor mai cerute modele, s-a situat SUV-ul Duster, campionul din 2013.

Per total, vânzările de mașini noi din Marea Britanie au urcat cu 7,6%, până la 154.562 unități. Topul celor mai bine vândute modele este dominat, în continuare, de Ford Fiesta, urmat îndeaproape de Opel/Vauxhall Corsa și Volkswagen Golf.

Regatul Unit se numără printre puținele state care au revenit pe plus în 2013, după declinul accentuat din ultimii ani. În 2013, înmatriculările de mașini noi au înregistrat un avans de 10,8%, bilanțul final de 2,26 milioane de unități egalând precedentul maxim istoric, atins în 2007. Germania, Franța și Italia continuă să raporteze scăderi cuprinse între 4,2 și 7,09%.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole