joi, februarie 22, 2024
AcasăIndustrieUzina Ford din Craiova își suspendă din nou activitatea

Uzina Ford din Craiova își suspendă din nou activitatea

Uzina Ford din Craiova își va închide, din nou, temporar porțile. Dacă în ianuarie, fluxul de producție a fost suspendat timp de două zile, luna aceasta liniile vor fi oprite patru zile. Cadența monovolumului B-Max preconizată pentru acest an se va reduce, în consecință, cu 2.220 unități.

Decizia suspendării producției vine ca răspuns la scăderea cererii din Europa, fluxul de fabricație urmând să fie, astfel, adaptat la trendul general negativ al pieței. Conform calendarului, în fiecare vineri, pe tot parcursul lunii februarie, o mare parte din cei aproximativ 4.000 de angajați ai uzinei din Bănie nu vor veni la lucru. Secția de motoare va rămâne operațională.

“Ca răspuns la actuala cerere din piață, în luna februarie, Ford România are planificate 4 zile fără producție în Secția de Operațiuni Vehicule. În ceea ce privește Secția de Motoare nu anticipăm zile fără producție în perioada următoare”, se arată într-un comunicat Ford România.

Nu este pentru prima dată când Ford închide temporar fabrica din Craiova. Producția de mașini a mai fost sistată, în condiții similare, și în ultimele luni din 2013 – șapte zile în septembrie și decembrie, respectiv câte 13 zile, în octombrie și noiembrie, ceea ce se traduce printr-un total de 40 zile de pauză. Montarea motoarelor EcoBoost a fost și ea oprită, în premieră, în noiembrie și decembrie, timp de cincisprezece zile.

În prezent, la Craiova sunt produse 1.000 motoare și 370 de mașini pe zi. Cadența anuală a uzinei de la Craiova a atins pragul de 68.339 unități, anul trecut, marcând o creștere de 100% față de 2012. Chiar și așa, targetul mult mai optimist de 100.000 unități, stabilit anterior, a fost din nou ratat.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole