autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, sept. 6th, 2013

Un nou facelift pentru Renault Megane – primele imagini și informații oficiale

Renault a dezvăluit în avanpremiera Salonului Auto de la Frankfurt noul Megane Facelift. A doua restilizare din cariera compactei franceze aduce o parte frontală redesenată, în ton cu direcția curentă de stil a brandului și un nou motor turbo pe benzină. Francezii au anunțat, de asemenea, și un concept car, al șaselea realizat de Van den Acker la Renault.

După ce sedanul Fluence adoptase deja noua identitate de marcă, celelalte versiuni de caroserie vor afișa și ele un nou design unitar, caracterizat prin celebra siglă romboidală supradimensionată și farurile eliptice, unite de o grilă lucioasă de culoare neagră. Bara de protecție a fost și ea redesenată pentru a acomoda luminile de zi cu tehnologia LED, iar versiunile sportive GT și RS vor beneficia în plus de pleoape de culoare neagră.

Una dintre cele mai importante vești este reprezentată de lărgirea paletei de motorizări cu o nouă unitate TCe pe benzină, de 1,2 litri. Aceasta dezvoltă o putere maximă de 130 CP și va fi cuplată exclusiv la o transmisie EDC cu dublu ambreiaj.

La interior, noile versiuni Megane vor oferi combinații proaspete de materiale și culori, precum și tableta R-Link cu touchscreen de 7 inch și sistem de navigație, sistem multimedia prezent deja pe aproape toate celelalte modele Renault.

Noua gamă Megane va ajunge pe piață în prima parte a anului viitor, fiind de așteptat ca primele unități restilizate să fie livrate în România începând din ianuarie 2014.

Tot pentru Frankfurt, Renault a dat publicității o fotografie-teaser, cu un detaliu al unui concept-car. Acesta va fi elementul central al standului Renault și reprezintă doar un studiu care prefigurează evoluția mărcii în anii următori. Alături de acest al șaselea model, vor fi expuse și celelalte 5 concepte realizate de Laurens van den Acker, șeful designului Renault.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>