miercuri, februarie 21, 2024
AcasăMașini noiToyota FT-1 Concept, succesorul spiritual al coupe-ului Supra, dezvăluit la Detroit

Toyota FT-1 Concept, succesorul spiritual al coupe-ului Supra, dezvăluit la Detroit

Toyota FT-1 Concept, un coupe inspirat de modele clasice din panoplia constructorului nipon, precum Supra sau GT2000, a fost dezvelit în fața publicului american, la Salonul Auto de la Detroit.

Opera studioului de design Toyota din Calty, California, FT-1 este descrisă de creatorii săi drept o mașină sport veritabilă, capabilă să facă față celor mai solicitante circuite auto din lume. Acronimele F și T sugerează optimismul și pasiunea, semnificând “Viitorul Toyota” (Future Toyota). Prototipul este, de asemenea, unul dintre protagoniștii de seamă ai noului Gran Turismo 6, marcând 15 ani de la lansarea celebrului joc dedicat consolelor Playstation .

Deși Toyota FT-1 Concept este un simplu exercițiu de design, menit să indice noua direcție de stil a companiei, cel mai probabil, el își va lăsa amprenta asupra viitorului coupe de clasă mare dezvoltat în parteneriat cu BMW, urmaș spiritual al îndrăgitei Supra (adevărat model de cult pentru fanii Toyota din Statele Unite n.r.).

Liniile sale exterioare reprezintă un amalgam interesant de elemente tipice Toyota, preluate de la coupe-uri iconice mai noi sau mai vechi ale casei nipone. Habitaclul lui FT-1 Concept a fost împins mult spre spate, pentru a reproduce proporțiile clasice de mașină sport cu tracțiune spate, în timp ce îngemănarea dintre parbriz, geamurile laterale și montanții A sunt o trimitere la clasicul 2000GT, primul coupe realmente sportiv din istoria Toyota.

Cockpitul folosește ca sursă de inspirație mașinile de Formula 1 și avioanele de vânătoare. Toate comenzile importante sunt grupate pe volan și în perimetrul acestuia, iar informațiile esențiale sunt proiectate pe un head-up display full-color, integrat în parbriz.

Toyota a refuzat să dea detalii precise despre configurația tehnică a prototipului, însă, surse din cadrul companiei au anunțat că nu avem de-a face cu un hibrid sau un vehicul cu emisii zero. Astfel, Toyota FT-1 este propulsată de un motor clasic, cu ardere internă, neasistat de niciun fel de unitate electrică.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole