miercuri, februarie 21, 2024
AcasăIndustrieToyota: rechemare uriașă pentru 7,43 milioane de automobile la nivel global

Toyota: rechemare uriașă pentru 7,43 milioane de automobile la nivel global

Toyota a anuțat o rechemare gigantică, la doar câteva zile după ce rivalii de la Honda făcuseră același lucru. Defectul pentru care mașinile sunt chemate în service este și el asemănător: motorașul geamurilor ar putea produce un incendiu în anumite condiții.

Recehmarea mașinilor Toyota este considerată cea mai mare din industria auto din 1996 până azi, fiind vorba despre 7,43 milioane de automobile, din care doar 2,47 milioane sunt în SUA, 1,39 milioane în Europa, 1,4 milioane în China, 650.000 în Australia și Asia, 490.000 în Orient plus 330.000 în alte regiuni. Modelele vizate sunt Camry, Camry Hybrid, Yaris, RAV4, Tundra, Scion xD, Scion xA, Sequoia, Highlander, Highlander Hybrid, Corolla și Matrix, fabricate în perioada 2007 – 2009. În anii 2009 și 2010, constructorul japonez, apreciat de clienți pentru fiabilitatea mașinilor sale, a mai rechemat în service circa 10 milioane de mașini, pentru deja celebra „accelerare subită”. Ulterior, președintele companiei, Akio Toyoda, a făcut un apel la toți angajații pentru reconstrucția reputației mărcii.

Defectul reclamat de unii clienți, care a condus la această uriașă rechemare, afectează contactul motorașului geamurilor electrice. Mai precis, contactul poate funcționa greu, iar aplicarea de lubrifianți poate conduce la topirea contactului sau chiar la aprinderea acestuia. Reparația poate fi făcută în circa o oră și constă în verificarea contactului și aplicarea de lubrifiant special. Cazurile reclamate datează încă din 2008. Probabil că numărul ridicat al acestora a declanșat procedura de rechemare.

Analiștii sunt de părere că această rechemare nu va afecta vânzările Toyota așa cum a făcut-o defectul din 2009 – 2010.

Anunțul vine la doar o zi după ce Toyota a anunțat, alături de alte mărci japoneze, că vânzările din China au scăzut cu 49, ca urmare a conflictului politic China – Japonia, conflict ce s-a materializat într-o atitudine anti-japoneză a polulației din China.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole