autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, iul. 31st, 2014

Toyota rămâne lider de vânzări global. Volkswagen și GM completează podiumul

Toyota și-a păstrat poziția de lider global, în primul semestru, cu 5.097.000 de unităţi comercializate în perioada ianuarie-iunie. Compania niponă și-a devansat, astfel, rivalii de la Volkswagen și General Motors, care au raportat vânzări de aproximativ 5 milioane automobile fiecare.

Mai exact, în primele șase luni, mașinile produse de Volkswagen Group și-au găsit 5.070.000 de clienți noi, în timp ce americanii de la GM au raportat 4.92 milioane de mașini vândute la nivel global.

Poziţiile primei jumătăţi de an se menţin astfel aceleaşi ca la finalul lui 2013, rezultate de vânzări ale anului trecut indicând Toyota pe locul întâi (9.88 milioane de unităţi), VW Group pe locul al doilea (9.73 milioane de unităţi) şi GM pe locul al treilea (9.71 milioane de unităţi).

Ţinta declarată a celor de la Volkswagen este atingerea primei poziţii în acest top până în 2018, creşterea fiind bazată pe prognozele pozitive de creştere pe piaţa americană.

Topul celor mai mari constructori ai lumii după vânzări a fost condus timp de 76 de ani de General Motors (1931-2007), Toyota preluând apoi sceptrul cu o singură sincopă, cauzată de tsunami-ul care a devastat coasta estică a Japoniei în 2011. General Motors a revenit în acel an pe prima poziţie, însă americanii au pierdut din nou primul loc în anul imediat următor. Mai mult, GM a ajuns pe trei în acest top în 2013, când Volkswagen Group a depăşit în premieră conglomeratul american şi s-a instalat pe poziţia secundă.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>