autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mart. 27th, 2012

Toyota Prius facelift a ajuns în România

Toyota Prius, a treia generație, a fost lansată în 2009. Evident a venit momentul unui facelift, update care a fost prezentat de constructorul nipon anul trecut la salonul de la Frankfurt. Tot atunci Toyota a prezentat o nouă versiunea Prius, este vorba de Plug-in-Hybrid. La exterior se remarcă redesenarea barei față care include o priză de aer mai generoasă, apariția luminilor de rulare pe timp de zi tip LED, au fost redesenate și lămpile spate care utilizează aceiași tehnologie LED. Noul Prius va fi disponibil în 8 variante de culoare exterioară, din care două, Bordeaux Metalizat și albastru închis metalizat sunt culori noi.

O mare parte a noutăților aduse de Prius facelift se regăsesc la interior. Constructorul nipon oferă acum materiale mai bune la interior și o finisare superioară. După restilizare, prius se laudă cu o serie de noi sisteme. Este vorba despre o combinație între un sistem de ventilație solară și aer condiționat controlat prin telecomandă. Sistemul de ventilație solară împiedică temperatura aerului din interior să crească în timpul manevrelor de parcare, iar activarea aerului condiționat prin telecomandă folosește capacitatea bateriei hibrid să răcească aerul cu până la trei minute înainte ca pasagerii să urce în mașină.

Funcțiile de susținere a condusului includ acum un indicator al modului de funcționare electric și două funcții noi: “Consum lunar de combustibil” – arată consumul mediu curent de combustibil, precum și cel din ultimele 5 luni. Butonul “Economii” permite utilizatorului să seteze un consum țintă de combustibil (de exemplu consumul mașinii sale anterioare) și prețul combustibilului. Când consumul real de combustibil este mai mic decât valoarea presetată, ecranul afișează suma de bani economisită în cursul lunii respective. Sunt oferite două sisteme multimedia – Toyota Touch și Toyota Touch Pro.

Versiunea Touch este dotare standard, are un ecran tactil de 6,1 inch, include CD și MP3 player, conexiune bluetooth, port USB. Versiunea Touch Pro este disponibilă pentru versiunile superioare de echipare, are un ecran de 7 inch, are o funcție avansată de recunoaștere vocală, permite trimiterea și primirea de e-mail-uri, citirea mesajelor, navigație și actualizarea gratuită a hărților timp de trei ani. Toyota Touch Pro este compatibil cu un sistem Premium de sunet JBL dotat cu tehnologie “verde” de ultimă generație, ce ajută la maximizarea eficienței energetice prin reducerea energiei necesare funcționării sistemului cu până la 80 față de un sistem audio obișnuit. Din punct de vedere tehnic nu sunt modificări în cazul lui Prius – are un consum de 3.9 l/100 km în ciclu combinat și generează emisii de noxe de doar 89 g/km. Versiunea Plug-in-Hybrid are o autonomie în modul EV de 25 km, apoi devine un hybrid clasic. Consumul mediu pentru această versiune este de 3,7 litri. În cazul în care bateriile sunt încărcate zilnic se poate ajunge la un consum mediu de 2,1 litri și emisii de CO2 de doar 49 g/km.

Model Pret cu TVA
(euro)
Terra* 26900
Luna 28100
Sol 31700
Sol Plus* 33500
*disponibil la comandă

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>