miercuri, februarie 21, 2024
AcasăEvenimentToyota anunță o nouă rechemare, pentru 2,7 milioane de mașini

Toyota anunță o nouă rechemare, pentru 2,7 milioane de mașini

Ghinioanele Toyota par să reînceapă, compania japoneză anunțând o nouă rechemare. Nu mai puțin de 2,77 milioane de vehicule Toyota vor fi aduse în service pentru unele defecțiuni la pompa de apă și la direcție. Dintre acestea, 670.000 sunt Prius, un model care a trecut prin mult prea multe astfel de incidente în doar 2 generații.

Problema cea mai amplă este cea legată de direcție, care acoperă cele mai multe dintre vehiculele rechemate, 2,76 milioane. Celelalte 630.000, ce se referă la 5 modele din gamă, au o problemă la pompa de apă. Modelul Prius, generația a doua (anii 2004 – 2009), are ambele probleme (620.000 de exemplare).

Reparația la direcție se va face, potrivit anunțului Toyota, doar după o verificare care să stabiliească dacă este cazul unei reparații sau nu. Piesa este un bolț de la coloana de direcție, care s-ar putea strâmba, conducând la o manevrare mai greoaie a volanului.

Cea de-a doua problemă se referă la oprirea pompei lichidului de răcire, defect care conduce la oprirea mașinii în trafic.

Clienții vor fi anunțați începând din luna decembrie, iar reparația ar terbui să dureze maxim o oră.

Cu doar o lună în urmă, Toyota anunțase cea mai mare rechemare a sa din istorie, una care a vizat 7,43 milioane de vehciule, care aveau o potențială problemă la contactul de la motorașul geamurilor electrice.

Toyota este cel mai afectat constructor din ultimii ani de astfel de rechemări. Cele aproximativ 10 milioane de mașini ce au fost rechemate în ultimii 3 ani au adus la o deteriorare a imaginii fără precedent, însă compania susține că și-a revenit după acea perioadă, urmată și de devastatorul tsunami din Japonia.

Toyota se așteaptă ca anul acesta să revină ăe ărimul loc la nivel mondial în ceea ce prvește numărul de vehicule vândute, depășind, după o pauză de un an, General Motors.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole