marți, august 9, 2022
AcasăIndustrieTop 100 al celor mai mari companii din lume cuprind doar 10...

Top 100 al celor mai mari companii din lume cuprind doar 10 constructori de automobile

Un top al celor mai mari 100 companii din lume, realizat de publicația economică Forbes, conține 10 dintre companiile producătoare de automobile, însă niciuna dintre acestea nu se regăsește în Top 10.

Analiza a fost făcută pe baza mai multor indicatori economici, respectiv veniturile din vânzări în ultimul an, profitul obținut, totalul bunurilor companiei și valoarea de piață a acesteia.

Cea mai bună poziție din industria auto globală, locul 17, este deținută de compania germană Volkswagen Group, care a fost estimată la o valoare de piață de aproape 80 miliarde de dolari, cu vânzări de 221 miliarde dolari, un profit de 21,5 miliarde dolari și active de circa 328 miliarde dolari.

Următoarea clasată este Toyota, pe 25, cu vânzări de 228 miliarde și o valoare de piață de 147 miliarde dolari, dar cu un profit de numai aproximativ 5 miliarde dolari.

Pe locul 37 se află Daimler, tot o companie germană, cu o valoare de piață de 66,3 miliarde dolari, după un rezultat de vânzări de 188,7 miliarde dolari.

Ford se regăsește pe poziția 44, cu 47,5 miliarde dolari valoare de piață, iar Honda se află pe

Celelalte companii clasate în top 100 au mai fost BMW – 61, General Motors – 63, Nissan – 85, Mitsubishi – 95 și Hyundai – 96. Unele dintre acestea au reușit să atingă cifre care le-au menținut în top cu ajutorul afacerilor din alte domenii, cum este cazul Mitsubishi, cu aparatură electronică, sau Honda, care produce și utilaje diverse.

Cele mai mari 10 companii din lume sunt, în marea lor majoritate, companii petroliere și instituții financiar-bancare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock