joi, mai 23, 2024
AcasăEvenimentTichete Rabla 2013: Bucureștenii vor primi peste 2000 de vouchere, în Călărași...

Tichete Rabla 2013: Bucureștenii vor primi peste 2000 de vouchere, în Călărași vor ajunge doar 138

Ministerul Mediului a anunțat că Programul Rabla din acest an va distribui tichetele valorice proporțional cu numărul vehiculelor mai vechi de 10 ani din fiecare județ. Conform listei publicate pe siteul oficial, cele mai multe autoturisme care se încadrează în condițiile de casare se regăsesc în București, respectiv 411.668 de vehicule. Cele mai puține sunt în Călărași, respectiv 26.069 de mașini mai vechi de 10 ani. Bazându-ne pe un calcul simplu, am aflat cu precizie câte tichete vor fi distribuite de AFM colectorilor de mașini uzate care vor fi acceptați în program. Cele mai mari județe din punctul de vedere al rablelor înmatriculate, după București, sunt Timiș, Cluj și Prahova.

Procentual, Capitala va atrage peste 12 din voucherele distribuite de Ministerul Mediului, în timp ce media la nivel de județ este de numai 2.

În ceea ce privește repartiția tichetelor pe fiecare centru, aceasta ar trebui să fie egală. Numărul total al firmelor acceptate de minister în program nu este cunoscut, dar în 2012 au fost acceptați 213 colectori, din toate județele țării. În medie, un calcul simplu arată că vor fi aproximativ 80 de tichete pe fiecare centru. Cu toate acestea, cele 10 centre autorizate anul trecut ar urma să distribuie în medie câte 200 de tichete, în timp ce restul de centre din țară ar primi 74 de tichete, în medie.

Programul Rabla din 2013, a demarat cu foarte mare întârziere, după mai multe amânări și modificări de substanță. Deocamdată nu exsită un act normativ care să reglementeze desfășurarea programului, iar termenul de distribuire a tichetelor, anunțat inițal pentru 15 mai, a fost amânat. Comunicatele oficiale și Ghidul Programului Rabla 2013 arată că vor fi 17.000 de tichete pentru populație și firme și 3.000 pentru instituții publice. Valoarea unui tichet va fi de 6.500 lei, acesta va putea fi vândut, iar posesorul va putea obține o reducere egală cu valoarea tichetului la cumpărarea unui autoturism nou.

UPDATE: Administrația Fondului pentru Mediu ne-a trimis o serie de precizări care încearcă să transmită faptul că cifrele privind distribuția tichetelor pe județe nu-i aparțin, ci doar valorile legate de statistica autovehiculelor mai vechi de 10 ani. Deși articolul nostru spune exact acest lucru, publicăm la finalul articolului textul primit de la Biroul de Presă al AFM.

Citește condițiile de înscriere pentru colectorii de mașini uzate

PRECIZĂRI PRIMIMTE DE LA AFM

Aministratia Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul www.afm.ro, la sectiunea aferenta Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national, Statistica autovehiculelor cu o vechime mai mare de 10 ani, conform datelor primite oficial de la DRPCIV, care face referire doar la denumirea judetului si vechimea parcului auto cu o vechime mai mare sau egala cu 10 ani, fara a mentiona care va fi numarul de tichete repartizat la nivelul fiecarui judet.
Va rugam sa precizati in cadrul articolului ca modalitatea de calculare a repartizarii tichetelor valorice pe judete este realizat de catre redactia dumneavoastra si nu este o informatie transmisa de catre AFM, asa cum reiese din tabelul prezentat.
De asemenea, va rugam sa eliminati din articolul dumneavoastra ca sursa de informare, Administratia Fondului pentru Mediu si sa publicati o dezmintire, in care sa precizati ca modalitatea de calcul a repartizarii tichetelor pe judete nu apartine AFM, ci este realizata de dumneavoastra.
In vederea unei bune colaborari, va rugam sa solicitati Biroului Comunicare al AFM, informatii cu privire la activitatea institutiei noastre, astfel incat, pe viitor sa nu mai transmiteti informatii eronate cu privire la programele derulate de AFM.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole