autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: sâm, iun. 23rd, 2012

Tauro V8 Spider – Un fel de Opel GT cu motor V8 de pănă la 641 CP

La aproape trei ani de la dispariţia de pe piaţă, roadster-ul Opel GT, alias Pontiac Solstice sau Saturn Sky, a fost readus la viaţă de Tauro Sport Auto, sub forma şi denumirea de Tauro V8 Spider.

Noul model, ce va fi fabricat într-o serie limitată la circa 30 de exemplare, împarte platforma (GM Kappa) şi proporţiile cu “tripleta” ieşită din fabricaţie, dar afişează o arhitectură ce pare a combina câteva linii de la Alfa Romeo 8C Competizione, mai ales la nivelul părţii spate, cu elemente cu forme exersate şi de Nissan 350Z (parte frontală şi blocurile optice), fără a se îndepărta însă prea mult de Solstice. Mai mult, interiorul “taurului” pare indentic cu cel al Pontiac-ului, cu excepţia câtorva “artificii”, precum bordul îmbrăcat în piele.

Sub capota roadster-ului lucrurile stau cu totul diferit. Dacă Opel GT avea un 2.0 Ecotec turbo de 260 CP, iar Solstice mai putea fi ales cu un 2.4 Ecotec, folosit şi pe Pontiac G6, Chevrolet Cobalt sau Chevrolet HHR, aşa cu spune şi numele, Tauro dispune de un V8. Dar nu orice fel de V8, ci unul de sorginte GM, cu o cilindree de 6.2 litri, care produce 434 CP şi un cuplu de 586 Nm. Suficient? Nu. Tauro oferă trei “pachete” de performanţă, ce duc propulsorul la 473 CP, 523 CP şi până la 641 CP.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>