autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, iul. 6th, 2012

SUV-ul Duster a ajuns în India cu senzori de parcare şi cartelă “key-less” de intrare

Grupul francez Renault a lansat primul SUV din istoria Dacia, Duster, pe piaţa din India, sub sigla proprie şi cu o serie de opţiuni care în România nu există. De asemenea, preţul de bază este inferior celui din ţara noastră: 10.500 euro (719.000 de rupii) în India versus 11.250 în România.

Marc Nassif, directorul diviziei din India a Renault, a declarat ca “ne aşteptăm ca, până în 2020, India să fie printre cele mai mari trei pieţe auto din lume. Nu există succes pentru Renault la nivel mondial, dacă nu exită succes pentru Renault în India”, adaugand ca Rusia, Brazilia şi India sunt pieţele strategice ale grupului francez.

Renault Duster pe benzină (1.6 litri / 102 CP) are un preţ ce variază între 10.500 de euro (719.000 de rupii) şi 12.000 de euro (819.000 de rupii), în timp ce versiunea diesel, 1.5 dCi de 83 CP, porneşte de la 11.745 de euro (799.000 de rupii) şi poate ajunge până la 14.685 de euro (999.000 de rupii), în cazul tracţiunii integrale. Chiar dacă preţurile SUV-ului sunt uşor inferioare celor din România, maşina dispune de opţiuni în premieră, precum senzori de parcare, cartelă de acces tip “key-less” şi sistem de aer condiţionat separat faţă/spate (specific majorităţii modelelor comercializate în ţările cu o climă caldă extremă), dar şi opţiuni considerate “de înaltă tehnologie” de presa din India, ca sistemul de dezaburire electrică a lunetei şi ştergătorul spate. Ca detaliu de design, Duster-ul “made in India”, pentru că aici se şi face, prezintă un calandru cu o grilă cromată.

Renault se numără printre ultimii intraţi în India, unde piaţa ar trebui să crească, de la 2 milioane de unităţi, în anul fiscal încheiat în martie, la 3 milioane de unităţi, până în 2015. Piaţa SUV-urilor din India a urcat în aprilie-mai cu 51, faţă de un avans de 3,1 al pieţei.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. O simpla restilizare pentru un look mai modern, Duster. Sketch:
    http://s11.postimg.org/…/Duster_restilizare_simpla_jade…

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>