marți, august 9, 2022
AcasăAsigurariȘoferii cu daune pot fi refuzați de asiguratorii Casco

Șoferii cu daune pot fi refuzați de asiguratorii Casco

Conducătorii auto care consemnează mai multe daune pe polițele lor Casco într-un singur an de asigurare riscă să se confrunte cu refuzul firmelor de asigurări de a le reînnoi polițele după expirarea acestora sau chiar să li se rezilieze contractele înainte de termen.

Chiar și în situația în care un șofer asigurat Casco a suferit o singură daună pe polița sa în decursul unui an de asigurare, el tot va fi penalizat de către asigurator, printr-o majorare a tarifului de primă la reînnoirea poliței.

Astfel, de exemplu, la Astra Asigurări, pentru o singură daună consemnată în anul anterior de asigurare, prima de asigurare se majorează la reînnoirea poliței cu 25, iar prețul se poate dubla pentru cei cu 3 sau mai multe daune înregistrate.

Dintr-un anumit punct de vedere, însă, acestea pot fi însă considerate a fi cazuri fericite.

Asta pentru că șoferii care solicită despăgubiri asiguratorilor Casco de mai multe ori pe an riscă să se confrunte cu probleme mai mari decât scumpirea corespunzătoare a primei de asigurare.

Astfel, ei s-ar putea lovi de refuzul asiguratorilor de a le reînnoi polița la finalul contractului sau chiar de rezilierea unilaterală a celei în vigoare înainte de expirarea acesteia.

„Dacă pe parcursul perioadei de asigurare se înregistrează mai mult de 3 (trei) daune la un autovehicul asigurat, asiguratorul își rezervă dreptul de a modifica termenii contractuali inițiali, inclusiv prin rezilierea contractului de asigurare în termen de 20 de zile de la data notificării făcute către asigurat”, se stipulează în condițiile de asigurare ale poliței Casco de la Uniqa Asigurări.

Anul trecut, valoarea indemnizațiilor brute plătite de societățile de asigurare în baza polițelor Casco a scăzut cu peste 21 comparativ cu 2010, de la 2,506 la 1,976 miliarde lei, însă și volumul de prime brute subscrise pe acest segment s-a diminuat substanțial, cu aproape 18, de la 2,453 la 2,014 miliarde lei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock