autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, aug. 13th, 2013

Skoda Yeti facelift sosește la Frankfurt

Salonul Auto de la Frankfurt (12-22 septembrie) este prilejul ales de Skoda pentru un face-lift Yeti. Excentricul SUV va primi o serie de retușuri estetice menite să îi readucă popularitatea comercială de odinioară, modificări ce respectă, totodată, noua filozofie de design a brandului din Mlada Boleslav.

Update-ul aduce noi linii de echipare (Urban, Outdoor), un nou sistem de tracțiune integrală Haldex de generația a cincea și o versiune diesel de 1,6 litri și 105 CP, oferită și în compania unei transmisii DSG cu dublu ambreiaj și șapte trepte. Lista de opționale se va îmbogăți cu un sistem de parcare automată, faruri bi-xenon cu LED-uri diurne, noi modele de jante din aliaj și un sistem multimedia actualizat, cu cameră pentru marșarier.

Gama de motorizări va rămâne neschimbată, cu excepția modelului de top, 2.0 TDI/170 CP, care va putea fi cuplat în premieră la o cutie DSG cu șase trepte și va dispune standard de tracțiune 4×4. Tracțiunea față va fi în continuare standard pentru modelele entry-level, disponibile alături de cutii manuale cu șase trepte.

La interior, fanii Skoda vor remarca noul volan cu trei spițe folosit și de recent lansatele Rapid și Octavia III, cadrane noi, pe fundal mai deschis, precum și o rafinare vizibilă a calității de finisare și asamblare.

Farurile rotunjite întrepătrunse, poate unul dintre cele mai criticate detalii ale vechiului Yeti, sunt înlocuite de blocuri optice dreptunghiulare, cu aspect modern și proiectoare de ceață plasate în partea inferioară a parașocului frontal. În ton cu noul limbaj de design promovat de Rapid și Octavia, grila este acum mai colțuroasă și mai lată, iar stopurile sunt echipate cu LED-uri a căror amprentă vizuală reproduce silueta literei C, semnătura unică prezentă pe toate modelele actuale Skoda.

Odată cu faceliftul Yeti, Skoda va promova și noi linii de echipare cu personalitate distinctă. Modelele Outdoor sunt dedicate iubitorilor de aventuri în afara drumurilor modernizate, iar versiunile Urban pun accentul pe sportivitate și modernism, fiind ușor de deosebit prin stilul abordat – nonconformist, cu ornamente suplimentare cu rol de protecție pentru Outdoor și elegant pentru Urban.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>