autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: Dum, feb. 10th, 2013

Skoda sărbătorește 15 milioane de mașini produse

Skoda este unul dintre brandurile cu tradiție de pe Bătrânul Continent. Cehii au început să construiască automobile din 1905 și de atunci și până în prezent au trecut de multe ori de la agonie la extaz. Astăzi însă, este un nou moment de extaz, mulțumită recordului de producție atins de constructorul ceh.

La uzina mamă din Mlada Boleslav, acolo unde sunt înfipte rădăcinile brandului, linia de asamblare a dat naștere vehiculului cu numărul 15 milioane din istoria brandului. Nu putea fi un model oarecare având în vedere încărcătura momentului. Sorții au făcut ca exemplarul ce va rămâne în istorie să fie un Octavia de nouă generație, ce urmează a fi folosit pe post de vehicul VIP pentru centrul tehnologic Skoda din Cesana.

Recordul pe care cehii îl celebrează astăzi se datorează în primul rând evoluției impresionante din ultimii ani. Mai exact, o treime din numărul total al vehiculele produse în istoria Skoda, adică 5 milioane, a luat naștere în ultimii 6 ani. Mai mult decât atât, ultimul milion a fost produs într-un interval extrem de scurt, de la începutul lui 2012 până în prezent.

Având în vedere evoluția bună și trendul ascendent al vânzărilor, Skoda speră să atingă o țintă ambițioasă în perioada imediat următoare. Cehii și-au propus să livreze 1.5 milioane de mașini pe an până în 2018. Obiectivul nu este greu de atins, mai ales că investițiile făcute în cadrul liniei de asamblare de la Mlada Boleslav le permite să producă de la 800 la 1200 de unități Octavia și Rapid în fiecare zi.

Ofensiva subsidiarului Volkswagen va continua și anul acesta. Skoda plănuiește să lanseze nu mai puțin de opt modele noi sau facelifturi, cea mai serioasă acțiune de extindere a gamei din întreaga istorie a mărcii.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>