autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, dec. 19th, 2013
Fără categorie | de Auto Industry

Skoda confirmă lansarea unui SUV de clasă mare în 2016

Distribuie
Taguri

Skoda își va lărgi din 2016 actuala gamă de SUV-uri cu un nou model de clasă mare, poziționat deasupra lui Yeti. Proiectul a primit undă verde, informație confirmată chiar de șeful Skoda, Winfried Wahland.

Viitorul SUV Skoda va avea o lungime de aproximativ 4,66 metri, urmând să fie disponibil, încă de la debut, în versiuni cu cinci și șapte locuri, cu tracțiune față și integrală.

Noul model va reprezenta o alternativă mai rafinată la modele coreene înrudite Hyundai Sante Fe/Kia Sorento. SUV-ul este descris de directorul tehnic al constructorului din Mlada Boleslav, Frank Welsch, drept “conceptul potrivit pentru Skoda, perfect adaptat la valorile tradiționale ale brandului”.

Proiectul se află într-un stadiu avansat. O machetă la scara 1:1 se află deja pe scena studioului de creație condus de Jozef Kaban, care anunță un design provocator, mult mai îndrăzneț pentru viitoarele modele de clasă medie sau mare a casei cehești.

Din punct de vedere tehnic, noul SUV Skoda va apela la motorizări cu patru cilindri, de maximum 2.000 cmc, versiunile entry-level urmând să fie animate de dieselul de 1,6 litri, preluat din banca de organe a grupului VAG.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>