sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăMașini noiSkoda confirmă lansarea unui SUV de clasă mare în 2016

Skoda confirmă lansarea unui SUV de clasă mare în 2016

Skoda își va lărgi din 2016 actuala gamă de SUV-uri cu un nou model de clasă mare, poziționat deasupra lui Yeti. Proiectul a primit undă verde, informație confirmată chiar de șeful Skoda, Winfried Wahland.

Viitorul SUV Skoda va avea o lungime de aproximativ 4,66 metri, urmând să fie disponibil, încă de la debut, în versiuni cu cinci și șapte locuri, cu tracțiune față și integrală.

Noul model va reprezenta o alternativă mai rafinată la modele coreene înrudite Hyundai Sante Fe/Kia Sorento. SUV-ul este descris de directorul tehnic al constructorului din Mlada Boleslav, Frank Welsch, drept “conceptul potrivit pentru Skoda, perfect adaptat la valorile tradiționale ale brandului”.

Proiectul se află într-un stadiu avansat. O machetă la scara 1:1 se află deja pe scena studioului de creație condus de Jozef Kaban, care anunță un design provocator, mult mai îndrăzneț pentru viitoarele modele de clasă medie sau mare a casei cehești.

Din punct de vedere tehnic, noul SUV Skoda va apela la motorizări cu patru cilindri, de maximum 2.000 cmc, versiunile entry-level urmând să fie animate de dieselul de 1,6 litri, preluat din banca de organe a grupului VAG.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole