marți, februarie 27, 2024
AcasăMașini noiSkoda CitiJet, un Citigo cabrio creat de stagiarii de design ai mărcii

Skoda CitiJet, un Citigo cabrio creat de stagiarii de design ai mărcii

Skoda prezintă la cea de-a 33-a întâlnire a Fanilor GTI de la Wörthersee (28-31 mai) decapotabila sport CitiJet. Acest studiu este rezultatul proiectului ‘ŠKODA Apprentice Car’ (Automobilul Ucenicilor ŠKODA).

2 tinere doamne și 14 tineri domni au lucrat la acest proiect auto foarte personalizat, încă din luna noiembrie a anului 2013. Ucenicii au avut mână liberă în ceea ce privește creativitatea. Jozef Kabaň, designerul șef al mărcii ŠKODA, împreună cu echipa sa, au oferit suportul necesar pe parcurs, iar proiectul se apropie de finalizare. Scena este pregătită pentru ŠKODA CitiJet, care își va sărbători premiera la sfârșitul lunii mai, cu ocazia Întâlnirii Fanilor GTI.

Aceasta este prima dată când ŠKODA desfășoară un astfel de proiect al stagiarilor. Acesta a avut scopul de a încuraja creativitatea ucenicilor și de a le oferi experiența de a-și impune propriile idei și entuziasmul în procesul de design al unui automobil. “A fost fantastic să putem observa cât de dedicați și pasionați au fost ucenicii noștri în timp ce lucrau la acest proiect,” declară Bohdan Wojnar, Membru al Consiliului de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Resurse Umane. “ŠKODA CitiJet este un studiu auto emoțional, care va atrage cu siguranță atenția vizitatorilor de la Wörthersee.”

ŠKODA CitiJet este o decapotabilă pentru oraș, dinamică și cu un design expresiv, care are la bază modelul ŠKODA Citigo. Exteriorul se remarcă prin culoarea metalizată, uimitoare, albastră și albă, și prin jantele sport, din aliaj, cu diametrul de 16 inch și finisare albastră. De asemenea există și un eleron confecționat manual, în partea din spate și un eșapament impunător, cu două terminații. Sub capotă poate fi găsit un motor 1.0 MPI pe benzină, care furnizează 55 kW (75 CP).

Interiorul sport este derivat din interiorul ediției speciale ŠKODA Citigo SPORT. Acesta include volanul cu trei spițe, îmbrăcat în piele cusută cu ață roșie, precum și terminația manetei de viteze și maneta pentru frâna de parcare, de asemenea îmbrăcate în piele. Tapițeria scaunelor și covorașele beneficiază de materialul textil model ‘Sports’, iar panoul de instrumente este finisat în roșu și alb. În plus, a fost instalat un sistem de sunet special, cu o putere maximă de 300 de wați. Sistemul de iluminare de la interior, cu LED-uri albastre, răspunde chiar și la muzica redată.

Skoda a avut o școală profesională la sediul companiei încă din 1927, iar de atunci 21.500 de elevi și-au încheiat pregătirea aici. Aproape 1.000 de elevi se pregătesc în prezent pentru viitoarele lor cariere.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole