joi, mai 23, 2024
AcasăMașini noiSkoda celebrează 40 de ani de la debutul seriei RS cu un...

Skoda celebrează 40 de ani de la debutul seriei RS cu un model special, de 280 CP

Skoda va celebra aniversarea a patru decenii de la debutul seriei RS cu un ediție specială a actualei Octavia RS, creditată cu o putere maximă de 280 CP.

Modelul va fi produs într-o serie limitată, care va oferi performanțe demne reputația ilustrului său înaintaș, Skoda 130 RS, cea mai titrată mașină de raliuri din istoria constructorului ceh.

Comparativ cu modelul de serie, motorizarea turbo TFSI de 2 litri va suferi câteva modificări menite să asigure avansul puterii maxime de la cei 220 CP din prezent, la un nivel de minimum 280 CP. Cel mai probabil, inginerii Skoda vor grefa pe Octavia RS aceeași declinare de 280 CP, prezentă și pe fratele de concern Seat Leon Cupra.

Tracțiunea integrală rămâne, însă, tabu pentru Octavia RS, configurația totul față urmând să fie păstrată și în cazul ediției aniversare. Suspensia va fi recalibrată pentru performanțe de top pe circuit, detaliu dedicat clienților pasionați de incursiunile duminicale în lumea motorsportului.

Doza de exclusivism a noii ediții speciale Skoda Octavia RS va fi asigurată de diferența de preț relativ piperată dintre aceasta și modelul de serie, estimată la aproximativ 2.000 de euro.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole