autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, mart. 1st, 2013

Skoda a publicat preţurile noii Octavia – cea mai ieftină versiune costă 14.256 de euro

Skoda Octavia, una dintre cele mai aşteptate premiere din acest an, poate fi comandată pe piaţa din România la preţuri cuprinse între 14.256 şi 23.022 de euro, cu toate taxele incluse.

Gamă bogată de motorizări

La start, sunt oferite patru variante pe benzină (1.2 TSI/86 şi 105 CP, 1.4 TSI/140 CP, 1.8 TSI/180 CP) şi două dieseluri (1.6 TDI/105 CP, 2.0 TDI/150 CP), noua Octavia putând fi configurată în trei niveluri de echipare distincte, Active, Ambition şi Elegance. Toate motoarele îndeplinesc normele de poluare Euro 5.

Preţul de pornire este valabil pentru modelul entry-level Active, echipat cu motorizarea 1.2 TSI de 86 CP. Versiunea mai puternică, capabilă să devolte 105 CP, pleacă de la 15.336 de euro, iar TSI-ul de 1,4 litri şi 140 CP costă 17.335 de euro, ambele în acelaşi nivel de echipare, Active. Pentru cel mai ieftin diesel socotelile pornesc de la 17.635 de euro, iar modelul de top, 2.0 TDI, va scoate din buzunarele clienţilor români între 20.446 şi 23.022 de euro, în funcţie de echiparea aleasă.

Cel mai puternic motor din gamă, TSI-ul de 1,8 litri şi 160 CP, are un preţ de bază de 21.596 de euro, fiind oferit doar în compania transmisiei automate DSG cu şapte trepte, aceeaşi cutie care poate fi comandată opţional şi pentru versiunea 1.6 TDI/105 CP. Dieselul de vârf poate fi echipat, tot contra cost, doar cu o cutie DSG cu şase rapoarte.

Dotări de serie şi opţionale

Clienţii noi Skoda Octavia vor primi, încă de la modelul de bază Active, aer condiţionat Climatic, închidere centralizată cu telecomandă pliabilă, computer de bord, geamuri faţă şi oglinzi electrice, mp3 player Blues MIB 2DIN cu USB şi patru boxe, scaun şofer reglabil pe înălţime, banchetă rabatabilă fracţionat, jante de 15 sau 16 inci de oţel şi servodirecţie electrică. Pachetul de tehnologii GreenTEC (start-stop şi sistem de recuperare a energiei la frânare) este standard pentru toate modelele, cu excepţia versiunii 1.2 TSI/86 CP.

Noua Octavia reconfirmă grija pe care Skoda o acordă pasagerilor modelelor sale, beneficiind de o lungă listă de echipamente de siguranţă activă şi pasivă de ultimă generaţie: nouă airbaguri (inclusiv pentru genunchi şi laterale spate, disponibile pentru prima dată pe Octavia), ESC (ESP) şi sistemul de frânare automată Multicollision-Braking/MKB (frânare automată pentru evitarea accidentelor iminente), oferite standard, dar şi pilotul automat adaptiv (Adaptive Cruise Assistant), responsabil pentru păstrarea automată a distanţei până la maşina din faţă, Lane Assistant (avertizare la părăsirea involuntară a benzii de rulare), Crew Protect Assistant (pregătirea autovehiculului în eventualitatea unui accident) sau Driver Activity Assistant (detectarea nivelului de oboseală a şoferului), disponibile contra cost.

Nivelul de echipare intermediar Ambition aduce în plus jante din aliaj uşor de 16 inci, volan îmbrăcat în piele, proiectoare de ceaţă, cotieră faţă Jumbo Box, mp3 Swing cu slot pentru carduri SD, carcase oglinzi şi mânere uşi în culoarea caroseriei. Modelele de top, Elegance, beneficiază şi de stopuri spate cu LED-uri, climatizare automată pe două zone, geamuri spate electrice, comenzi audio pe volan, Light Assistant (sistemul de asistenţă pentru faza lungă), tempomat, senzor ploaie/lumină, cotieră spate, opt difuzoare, suport lombar, compartiment depozitare sub scaunul pasagerului.

Lunga listă de opţionale include sistemul de asistenţă la parcare Parking Assistant (888 de euro), monitorizarea presiunii în pneuri TPM (47 de euro), senzori de parcare faţă/spate (595 de euro), Intelligent Light Assistant (reglarea dinamică a luminilor de drum -172 de euro), faruri bi-xenon (892 de euro), tapiţerie din piele (1.378 de euro), sistem de navigaţie Columbus cu touchscreen de 8 inci (1.750 de euro) sau Amunden cu ecran de 5,8 inci (662 de euro) şi sistemul KESSY de acces şi pornire fără cheie (352 de euro). Trapa electrică panoramică şi vopseaua metalizată costă 862, respectiv 368 de euro, iar culorile uni, oferite gratis, sunt alb şi roşu.

Ofertă generoasă de spaţiu

Noua Skoda Octavia respectă tradiţia predecesorilor săi şi oferă cel mai încăpător habitaclu din segment. Portabagajul de 590 de litri este noua referinţă a clasei compacte, alături de cel mai mare spaţiu pentru genunchii şi capul pasagerilor de pe locurile din spate. Accesul la portbagaj este mult uşurat graţie hayonului cu deschidere amplă. Bancheta rabatabilă asimetric este standard, iar un sac pentru schiuri sau alte obiecte lungi Unibag este disponibil pentru 102 euro.

Skoda oferă pentru noua Octavia o garanţie generală de patru ani sau maxim 120.000 de kilometri (fără limită de kilometri în primii doi ani), 12 ani garanţie anticoroziune şi trei ani pentru vopsea.


Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>