marți, august 9, 2022
AcasăEvenimentSIAMB - o expoziție renegată de APIA, susținută de dealeri

SIAMB – o expoziție renegată de APIA, susținută de dealeri

Pe 4 aprilie debutează Salonul Internațional Auto-Moto București (SIAMB), o expoziție care nu are legătură cu Salonul Internațional de Automobile București. În spatele salonului se află K Group, din care fac parte mai multe firme, printre care Bon Mariage, deținută de Alin Caraman.

În 2011, o altă încercare de organizare a unui salon, sub numele de “Salonul Auto Bucuresti & Accesorii”, la Romaero, s-a transformat într-un eșec. Organizator era Premium Expo, deținută de familia Rădăcineanu, cunoscută mai ales pentru expozițiile Eros Show dar și pentru edițiile SAB din anii ’90.

Anunțat cu surle și trâmbițe în decembrie 2011, SIAMB a trecut prin clipe grele încă din primele zile ale acestui an. Mai întâi, reticența importatorilor și dealerilor care nu sunt dispuși să investească sume importante într-un eveniment care nu este prezent în catalogul OICA (Organizația Internațională a Constructorilor de Automobile), apoi retragerea unui dintre organizatori, care deținea și funcția de președinte al expoziției, Mike Costache, dar și degringolada care a împins unele mărci să nu mai participe, au fost doar câteva dintre elementele care au părut a trimite spre derizoriu un eveniment care încerca să acopere vidul lăsat de anularea ultimelor ediții SIAB.

APIA face precizări

Pentru a lămuri orice confuzie, Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA), a dat publicității un comunicat în care a simțit nevoia să clarifice diferențele clare dintre SIAB și SIAMB.

„Având în vedere apariţia în peisajul expoziţional a unor evenimente cu specific auto, precum şi referirile la Salonul Internaţional de Automobile Bucuresti (SIAB) care se fac în spaţiul media în conexiune cu acesta, dar, mai ales, pentru corecta informare a publicului larg, considerăm necesar să facem următoarele precizări: APIA informează publicul larg, precum şi profesioniştii din domeniul automobilului, că Salonul International Auto-Moto Bucuresti (SIAMB) nu este o manifestare care se desfăşoară sub egida/patronajul organizaţiei noastre şi nici nu reprezintă, în vreun fel, o continuare a Salonului Internaţional de Automobile Bucuresti (SIAB), organizat în anii trecuţi de către AMC APIA Expo, în colaborare cu organizatorul Salonului Auto de la Paris (AMC Promotion). De altfel, niciuna dintre aceste organizaţii nu are vreo legatură cu SIAMB. Pe de altă parte, trebuie ştiut faptul că, în privinţa caracterului «international» pe care îl au saloanele auto binecunoscute în lumea intreagă, acest statut este dat de înscrierea respectivului eveniment în calendarul oficial al OICA, aşa cum este şi SIAB, organizat sub egida APIA. SIAMB nu face parte din această categorie”, au menționat oficialii APIA în document.

Salonul dealerilor

În ciuda tuturor greutăților, organizatorii SIAMB au reușit punerea în scenă a unui eveniment care promite să aducă în fața publicului câteva automobile spectaculoase. Este vorba, în primul rând, de modelele exclusivistului constructor britanic Caterham. Conform organizatorilor SIAMB, reprezentantul mărcii, Caterham România, a promis chiar aducerea unui monopost de Formula 1. Pe de altă parte, evenimentul va fi acoperit prin efortul mai multor dealeri, care iau locul astfel importatorilor. Autoasia va prezenta modele noi de la Kia, Hyundai, Samsung. Opel DiBas va prezenta la SIAMB 2012, în premieră naţională, modelul Opel Ampera, dar și legendarul Chevrolet Camaro. Organizatorii susțin și că, pe ultima sută de metri, dealerul AutoKlass adaugă în standul său noul și spectaculosul Mercedes-Benz SL Roadster. Forza Rossa, va participa la expoziție cu marca Lotus, respectiv cu modelele Evora, Exige S și Elise. Alte exponate interesante sunt prezentate de Avia Motors, reprezentantul Skoda, Alto Syncro, dealer SEAT, și Mit Motors care dezvăluie modelul Isuzu DMax, dar și mai multe modele Kia. În zona moto, la standul Ducati nimeni nu va putea sta indiferent în faţa unui Streetfighter, lansat în România pe 25 februarie 2012. Are „doar” 132 CP la o greutate de 169 kg şi va sta alături de Monster, Hypermotard, Multistrada, Superbike şi Diavel. MotoBoom va expune modele ale mărcilor Triumph, Bombardier, Suzuki, Kawasaki şi Yamaha. Arctic Cat va prezenta la SIAMB 2012, printre altele, faimosul Wildcat 1000i H.O

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock