autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, iun. 18th, 2012

Schimbare de regulament pentru ediția Le Mans 2013

Automobile Club de l’Ouest – organizatorul cursei de 24 de ore de la Le Mans a anunțat schimbări în regulamentul pentru ediția de anul viitor. Schimbări majore care vor da libertate extrem de mare echipelor. Pentru anul viitor marea majoritate a restricțiilor au fost eliminate. Până acum capacitatea cilindrică a propulsoarelor pe benzină era limitată la 3.4 litri sau 2.000 cmc pentru versiunile supraalimentate. Cei de la categoria diesel erau limitați la o cilindree de 3.7 litri.

De anul viitor libertate totală la capitolul cilindree, configurația motoarelor, turbo, compresor sau ambele… Practic sunt create premisele unei noi Grupe B pentru Le Mans, era monștrilor din anduranță. Totuși Automobile Club de l’Ouest a impus o limitare. Pentru modelele cu propulsoare diesel consumul pe turul de circuit este limitat la 3,99 litri, în cazul modelelor cu propulsor pe benzină consumul fiind limitat la 4,95 litri pe tur. Masa minimă pentru un prototip LM P1 a fost redusă de la 900 kg la 830 kg, în cazul versiunilor hibrid fiind o limită minimă de 850 kg.

Toate modelele înscrise de echipe de uzină vor trebui să fie hibride. Modelele LM P1 vor trebui să fie cu cockpit închis, poziția pilotului va trebui să fie ceva mai înaltă și nu așa avansată pentru a putea beneficia de o protecție mai bună în caz de accident și a avea o vizibilitatea mai bună în cursă. De asemenea există o limitare în utilizarea materialelor exotice, organizatorul dorind utilizarea unor materiale cât mai apropiate de cele utilizate în producția de serie.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>