marți, august 9, 2022
AcasăAsigurariScăderea vânzărilor de polițe auto a redus cifra de afaceri a Carpatica...

Scăderea vânzărilor de polițe auto a redus cifra de afaceri a Carpatica Asig cu 25%

Cifra de afaceri a Carpatica Asig a scăzut cu 25 în 2011, ca urmare a diminuării cu peste 35 a subscrierilor de polițe de asigurare auto RCA și Casco.

„Scăderea se datorează în principal diminuării volumului de afaceri generat de piața asigurărilor auto, componenta cea mai semnificativă a portofoliului companiei, dar și schimbării strategiei de afaceri axată pe asanarea portofoliului prin renunțarea la clienții cu daunalitate ridicată și stimularea creșterii volumului de prime brute subscrise pe produsele non-auto”, se afirmă într-un comunicat al companiei.

Această modificare de strategie a făcut ca, la nivelul anului 2011, Carpatica Asig să înregistreze o creștere de 31 la asigurările de accidente și de 75 la asigurarea locuinței, spun reprezentanții companiei.

De asemenea, în primul trimestru din 2012, primele subscrise de Carpatica Asig au crescut cu 45 față de perioada similară a anului trecut.

„Încă de la începutul anului 2011 am anticipat și ne-am asumat scăderea volumului vânzărilor, dar în același timp am pus bazele unei garanții a stabilității și solidității financiare a companiei. Am creat premisele scăderii daunalității portofoliului printr-o analiză riguroasă a corelării profilului asiguratului cu tariful de primă și prin reconfigurarea politicii de produse, punând accent pe segmentul non-auto”. a declarat directorul general al Carpatica Asig, Mariana Flucuș, Director General Carpatica Asig.

Potrivit datelor Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), anul trecut, volumul total de prime brute subscrise al Carpatica Asig a scăzut cu 33,6, de la 303,53 milioane lei în 2010 la 201,55 milioane lei în 2011.

Pe segmentul auto (RCA și Casco), subscrierile Carpatica Asig au scăzut cu 35,74, de la 291,11 milioane lei la 187,06 milioane lei, în condițiile în care primele brute subscrise din polițe RCA au cunoscut o diminuare cu 46,48, de la 254,98 la 174,07 milioane lei, iar cele din asigurări Casco, cu 47,19, de la 24,62 la 13 milioane lei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock