luni, mai 27, 2024
AcasăMașini noiGHE-O RESCUE, primul vehicul de intervenții proiectat și fabricat în România (video)

GHE-O RESCUE, primul vehicul de intervenții proiectat și fabricat în România (video)

GHE-O Motors, o companie 100 românească, a prezentat la Salonul Auto București conceptul unui vehicul special de intervenții, destinat operațiunilor de salvare. Botezat Rescue, acesta a fost proiectat și construit integral în România, fiind capabil să ajungă în cele mai grele condiții, în locuri inaccesibile altor mașini.

Prototipul expus la SAB este rodul imaginației lui Bogdan Oprea, șeful firmei de securitate BGS, care și-a dorit un vehicul utilitar mai capabil decât celebrul Hummer H1. GHE-O Rescue poate depăși aproape orice obstacol pus în calea sa de natură și asigură un randament maxim, indiferent de condițiile meteo, putând deveni, astfel, soluția ideală pentru transportul persoanelor izolate, suportul medical al acestora și chiar stingerea incendiilor.

Cu o masă totală de 3,2 tone, vehiculul construit de specialiști români are o caroserie autoportantă, 5,2 metri lungime, 2,7 metri lățime și 2,4 metri înălțime. Este capabil să transporte 11 persoane și aproximativ 1 tonă de apă pentru stingerea incendiilor, fiind echipat cu 2 motopompe de mare presiune și șenile pe roțile din spate.

Pachetul de dotări standard include portbagaj pliabil, targă medicală cu acces pe ușa laterală, sistem plug, terratrip GPS, dar și multiple posibilități de personalizare.

RELATED ARTICLES

5 COMENTARII

  1. […] GHE-O Motors, o companie 100% romaneasca, a prezentat la Salonul Auto Bucuresti conceptul unui vehicul special, destinat salvarii de vieti. Botezat Rescue, acesta a fost gandit, proiectat si construit integral in Romania, fiind capabil sa ajunga in cele mai grele conditii, in locuri inaccesibile altor masini, informeaza autoindustry.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole