autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, mart. 2nd, 2012

Rombat intră pe piața bateriilor pentru vehicule cu sistem Start-Stop

„Studiem în permanență dezvoltarea pieței și vrem să fim mereu la zi cu tendințele din acest domeniu. Pe piață sunt tot mai multe automobile cu tehnologia Start-Stop, iar bateriile AGM VRLA destinate mașinilor cu sisteme Start-Stop și frânare regenerativă pe care Rombat le aduce pe piața românească ajută la reducerea consumului de carburant și la protejarea mediului, în egală măsură”, a declarat Ioan Repede, directorul general al Rombat SA.

Potrivit acestuia, piața românească a bateriilor AGM VRLA este încă la început, iar compania bistrițeană urmărește familiarizarea populației cu noua generație de acumulatori auto. „Nu ne propunem ținte îndrăznețe de vânzare, dar dorim ca șoferii români să aibă o baterie de schimb pentru noile automobile dotate cu sistemul Start-Stop”, a completat șeful Rombat.

La mașinile dotate cu sistemul Start-Stop, motorul se decuplează la scoaterea din viteză (de exemplu la semafor, la staționare de scurtă durată etc.), ceea ce înseamnă că pe perioada staționării consumul de carburant este redus și nu se emite CO2. Când șoferul cuplează ambreiajul, motorul repornește automat. Bateriile cu tehnologie AGM sunt destinate mașinilor dotate cu sistem de frânare regenerativă, care permit recuperarea energiei de frânare și stocarea ei in baterie. Mașinile care folosesc sisteme Start-Stop și frânare regenerativă realizează economii de combustibil de până la 10, precum și reducerea emisiilor de CO2 cu până la 10.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>