marți, august 9, 2022
AcasăTransporturiRidicarea maşinilor parcate neregulamentar, doar dacă încurcă traficul

Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, doar dacă încurcă traficul

Senatul a adoptat o iniţiativă legislativă ce prevede ca autovehiculele parcate neregulamentar să nu mai fie ridicate şi depozitate în locuri special amenajate, decât dacă constituie un obstacol pentru circulaţie. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să treacă însă şi de Camera Deputaţilor.

Conform proiectului de lege, ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate reprezintă o “măsură excepţională”, şoferii care îşi parchează maşinile neregulamentar trebuind sancţionaţi doar cu amendă contravenţională, dacă nu încurcă circulaţia.

De asemenea, iniţiativa legislativă dă o grea lovitură firmelor de ridicări, stabilind că solicitarea de sume de bani cu titlu de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport şi depozitare de către firme private este interzisă. Iar iniţiatorii propun ca sumele încasate ca urmare a ridicării şi depozitării vehiculelor să constituie venituri la bugetele locale şi să fie folosite pentru amenajarea locurilor de parcare şi pentru achiziţionarea de utilaje speciale pentru pentru ridicarea şi depozitarea vehiculelor parcate neregulamentar.

În acelaşi timp însă, proiectul mai prevede ca, în cazul în care, un vehicul staţionează o perioadă mai mare de 7 zile calendaristice pe un loc de parcare amenajat, fără a fi mişcat, acest spaţiu să fie considerat ocupat abuziv, maşina urmând a fi ridicată.

Autorii proiectului şi-au motivat iniţiativa prin faptul că ridicarea maşinilor a devenit o reală problemă la nivel naţional, zilnic fiind ridicate mii de maşini pentru parcare neregulamentară, deşi nu există suficiente locuri de parcare.

În momentul de faţă, în Bucureşti, de exemplu, se ridica maşini în sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6. În Sectorul 1, recuperarea maşinii costă 700 lei, în primele 24 ore (taxa de ridicare: 200 lei; taxa de transport: 200 lei; taxa de depozitare: 300 lei). Taxa de depozitare pentru fiecare zi suplimentară este 300 lei.

În Sectorul 2, costul pentru ridicare, transport si depozitare este 550 lei, iar taxa de depozitare pentru fiecare zi suplimentară este de 180 lei.

În Sectorul 3, ridicarea maşinii costă tot 550 lei, dar taxa de depozitare pentru fiecare 24 de ore este de 150 lei.

În Sectorul 4, taxa de ridicare si transport este de 476 lei, iar fiecare zi suplimentară de depozitare costă 297,5 lei.

Iar în Sectorul 6, ridicarea şi transportul au un preţ de 500 lei, in primele 24 ore, taxa de depozitare suplimentară fiind de 220 lei/zi.

De asemenea, trebuie avut în vedere şi faptul că la costul recuperării maşinii se adauga şi amenda de la Politia Rutiera si 3 puncte de penalizare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock