duminică, iunie 23, 2024
AcasăIndustrieRenault Zoe, Skoda Octavia, Toyota Auris şi RAV4, cele mai noi modele...

Renault Zoe, Skoda Octavia, Toyota Auris şi RAV4, cele mai noi modele de cinci stele EuroNCAP

EuroNCAP a testat patru dintre cele mai interesante maşini noi aşteptate pe piaţa din România în acest an. Citadina electrică Renault Zoe, SUV-ul Toyota RAV4 şi două modele disponibile deja în showroomurile autohtone, Skoda Octavia şi Toyota Auris au absolvit cu brio sesiunea de teste, primind calificativul maxim, de cinci stele.

Contrar aşteptărilor, noile Dacia Logan şi Sandero nu s-au numărat printre noutăţile verificate de această dată de organismul european. Cel mai probabil, nivelul de siguranţă oferit de maşinile preferate ale românilor va fi anunţat pe data de 24 aprilie, odată cu publicarea rezultatelor următoarei runde de teste.

Renault Zoe

Zoe, modelul electric care îşi propune să revoluţioneze segmentul maşinilor de oraş, oferă o siguranţă de top, indiferent de capitolul testat. EuroNCAP a apreciat colecţia completă de sisteme de asistenţă, categorie la care Zoe a primit un punctaj de 85, o menţiune specială primind funcţia de indicare a limitelor de viteză. Citadina franceză s-a descurcat la fel de bine şi la capitolele Siguranţa Adulţilor (89) şi cea a Copiilor (80). Pietonii sunt şi ei bine protejaţi în cazul unui impact cu cel mai mic model electric de la Renault (66).

Skoda Octavia

Vedeta sesiunii curente de teste a fost Skoda Octavia. Compacta produsă la Mlada Boleslav a însumat cel mai mare punctaj general, obţinând, de altfel, rezultate excelente la toate capitolele, inclusiv Siguranţa Adulţilor (93) şi a Copiilor (86). Lăudată pentru sistemele avansate de siguranţă pe care le oferă (Front Assistant, Lane Assistant, Multi Collision Brake şi Crew Protect Assistant), noua Skoda Octavia a adunat 66 de procente în materie de Sisteme de Asistenţă. De vină ar fi includerea tehnologiilor respective doar pe lista de opţionale, decizie cel puţin discutabilă. Capota activă standard (se ridică în cazul unui impact) a adus cel mai bun rezultat al sesiunii la capitolul Siguranţa Pietonilor (82).

Toyota Auris

Specialiştii de la EuroNCAP au fost încântaţi de nivelul de siguranţă oferit de noua Toyota Auris. Pasagerii adulţi sunt bine protejaţi din toate punctele de vedere (92), indiferent dacă s-ar confrunta cu un impact frontal sau unul lateral, compacta niponă primind doar laude şi la capitolul Siguranţa Copiilor (84). Capota şi paraşocul frontal “ospitaliere” reflectă grija pe care Toyota o acordă inclusiv pietonilor (68), iar sistemele de asistenţă disponibile au fost suficiente pentru un scor final de 66.

Toyota RAV4

Aşteptat în showroomuri începând de săptămâna viitoare, SUV-ul japonezilor de la Toyota a trecut cu succes peste probele EuroNCAP. Punctajele acordate au fost excelente la toate categoriile. Pasagerii adulţi (89) şi copiii (82) nu au niciun motiv de îngrijorare atunci când se află la bordul noului RAV4. La capitolul Sisteme de Asistenţă, scorul a fost de 66. Inginerii de la Toyota s-au gândit şi la posibila întâlnire involuntară cu un pieton, bara şi capota fiind proiectate pentru a oferi un nivel de protecţie lăudabil (66) pentru o maşină de talia lui RAV4.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole