autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mai 3rd, 2012

Renault renunță la proiectul Smart

Parteneriatul dintre Renault și Daimler deja a început să producă rezultate. Primul model este Mercedes-Benz Citan. Renault lucra la un model bazat pe smart dar a abandonat proiectul. Constructorul francez a anunțat că a abandonat proiectul unui model urban bazat pe platforma tehnică a lui smart. Deși modelul era aproape de versiunea de serie, fiind surprins în versiune camuflată în teste, se pare că va ajunge în magazia cu proiecte nefinalizate. Renault a anunțat că resurse financiare vor fi alocate dezvoltării viitoarei generații Twingo, model care va împărți platforma tehnică cu a doua generație Smart ForFour.

Dacă Renault ar fi produs un model cu două locuri bazat pe Smart ForTwo, acesta ar fi fost produs în aceeași fabrică din Hambach. Probabil constructorul francez nu a dorit un potențial concurent intern pentru simpaticul Twizy. Noua generație Twingo și viitorul Smart ForFour vor fi construite pe aceiași platformă, vor avea aceleași motorizări – benzină, diesel și electric. Modelele vor fi construite în uzina Novo Mesto din Slovenia. Sunt speculații că noile modele vor abandona tracțiunea în favoarea propulsiei, motorul fiind amplasat pe puntea spate. Soluție tehnică care este justificată poate pentru versiunile electrice. Totuși un Twingo cu motor spate, propulsie și fără banchetă spate culisantă parcă nu mai este un Twingo.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>