vineri, aprilie 19, 2024
AcasăIndustrieRenault pornește a doua linie de fabricație din Tanger, pentru Sandero

Renault pornește a doua linie de fabricație din Tanger, pentru Sandero

Renault a anunțat inaugurarea unei noi linii de fabricație la uzina din Tanger, Maroc, pe care vor fi construite noi modele, după ce prima fusese pornită cu noile modele Lodgy și Dokker.

Noua linie de producție va mări capacitatea uzinei până la 340.000 de vehicule pe an, începând cu 2014. Investiția se ridică la 400 milioane de euro și va fi dedicată modelelor Sandero și Sandero Stepway. Uzina din Maroc a grupului Renault a fost realizată în parteneriat public-privat și este cea mai mare fabrică de automobile din Africa. Renault deține 52,4 din compania care deține fabrica. A fost inaugurată anul trecut, odată cu începerea producției Lodgy și Dokker, la aproape 6 ani de la semnarea primelor scrisori de intenție între Regatul Marocului și Renault și la circa 3 ani de la debutul lucrărilor. În luna iunie a acestui an a fost fabricat automobilul cu numărul 100.000.

Pentru noua linie au fost angajate 1.400 de persoane, numărul total de angajați ridicându-se acum la 5.000.

Despre uzina din Tanger s-a spus în repetate rânduri că reprezintă un concurent veritabil pentru fabrica Dacia de la Pitești, însă de fiecare dată reprezentanții Renault au susținut că nu se pune problema renunțării la producția din România în favoarea fabricii din Maroc.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole