marți, iunie 25, 2024
AcasăTehnologieRenault Next Two, prototipul mașinii autonome (VIDEO)

Renault Next Two, prototipul mașinii autonome (VIDEO)

Renault a prezentat primele imagini și informații depre conceptul NEXT TWO, un automobil autonom, care se conduce singur în trafic, dacă șoferul optează pentru acest tip de rulare.

Renault Next Two nu este primul automobil autonom, mai multe companii anunțând intenția de a dezvolta astfel de proiecte, după ce Google a construit propriul vehicul autonom, pentru colectarea de fotografii. Tehnologia existentă astăzi pe unele automobile, în special din segmentele rpemium și de lux, este suficientă pentru a echipa un automobil autonom, însă testele și o legislație care să reglementeze astfel de vehicule sunt imperios necesare.

Renault Next Two este echipată cu camere video, radare și senzori care furnizează informații despre șosea și celelalte mașini, în timp ce computerul acționează în consecință accelerația, frâna și direcția. Next Two mai are o serie de echipamente de conectivitate care permit, prin intermediul diplayului și a aplicațiilor de pe telefon, susținerea de videoconferințe, interacțiunea cu semnele de circulație inclusiv cu afișele publicitare, dar și funcția de valet parking automată.

Renault a prezentat imagini video cu Carlos Ghosn, șeful Alianței Renault Nissan, la volanul prototipului Next Two, explicând avantajele unui astfel de vehicul.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole