miercuri, iunie 29, 2022
AcasăMașini noiRenault ar putea lansa versiuni coupe/RS ale crossoverului Captur şi un SUV...

Renault ar putea lansa versiuni coupe/RS ale crossoverului Captur şi un SUV full-size

O versiune sportivă cu trei portiere derivată din actualul Captur ar putea intra în producţia de serie, dacă noul crossover se va bucura de succesul scontat, a mărturisit la Geneva şeful de design al casei franceze, Laurens van den Acker. În plus, oficialul Renault nu exclude nici lansarea unei ediţii create de divizia Renault Sport.

Cu dimensiuni specifice clasei mici şi preţuri tipice clasei compacte, Captur este răspunsul Renault la invazia de crossovere de oraş, maşini dedicate celor care iubesc SUV-urile clasice, dar duc lipsă fie de fonduri, fie de un loc de parcare suficient de încăpător. Apetitul publicului pentru aceste SUV-uri de buzunar va duce, inevitabil, la completarea gamei de crossovere Renault cu un model poziţionat sub Captur.

“Pentru moment ne vom concentra întreaga atenţie asupra segmentului mainstream, creionând exclusiv modele care vor atrage volume mari de vânzări.”, a spus van den Acker, citat de britanicii de la Autocar. “Într-o bună zi însă, sper să pot realiza o versiune coupe a noului Captur. Un model Renaultsport ar fi, de asemenea, ceva cu totul special. Recunosc, m-am gândit foarte mult la aşa ceva, însă strict din perspectiva unui designer şi nu din cea a unui responsabil de product planning.”

Una dintre dilemele curente ale conducerii Renault este înlocuirea venerabilului Espace. Modelul care a iniţiat, practic, curentul monovolumelor de familie, în anii 80, nu se mai bucură de succesul de odinioară, de vină fiind nu doar designul învechit, ci şi declinul întregului segment. Cheia ar putea fi lansarea unui SUV full-size, mai mare decât Koleos.

“Este una dintre variante. Trebuie să decidem ce vom face cu Espace şi, dacă, într-adevăr, vom schimba complet direcţia, numele modelului ar mai trebui păstrat. Ceea ce vă pot spune este că nu îmi pot imagina crearea unui succesor direct pentru Espace. Este un segment aflat într-un declin extrem de puternic.” a spus Thomas Lane, directorul de produse al Grupului Renault, prezent la Geneva.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detector AdBlock

Salut! Am detectat folosirea unei extensii de tip AdBlock. Site-ul autoindustry.ro se finanțează și din reclamele afișate. Pentru a-ți putea oferi în continuare conținut de calitate, te rugăm să dezactivezi AdBlock-ul și să reîmprospătezi pagina. Mulțumim că ești alături de noi!