autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mai 31st, 2012

Red Bull Romaniacs 2012 între 13-17 iunie la Sibiu

Pe 13 iunie va debuta la Sibiu cea de a noua ediție a Red Bull Romaniacs, competiție care a devenit cunoscută în întreaga lume drept cel mai dificil raliu hard enduro. 180 de rideri din 34 de țări vor înfrunta traseele creionate de echipa Xventure, printre aceștia aflându-se în premieră piloți din Guatemala, Israel și Ucraina. La clasa Pro se prefigurează o luptă pentru victorie între Chris Birch (Noua Zeelandă), Graham Jarvis (Marea Britanie) și Andreas Lettenbichler (Germania); toți trei trecându-și deja minim un titlu Red Bull Romaniacs în palmares. Dacă britanicul Graham Jarvis (2008, 2011) va câștiga și în acest an Red Bull Romaniacs atunci va egala recordul deținut de Cyril Despres. Francezul este singurul rider care a câștigat până acum de trei ori raliul (2004, 2005 și 2007).

Așa cum o cere tradiția, Red Bull Romaniacs va debuta cu Prologul din centrul Sibiului și în acest an organizatorii pregătind obstacole care să îi pună la încercare pe rideri și să le taie răsuflarea spectatorilor. Miercuri, 13 iunie, la ora 18.00 piloții care s-au calificat la Prolog vor face un adevărat show, mai ales că timpul pe care îl vor stabili pe obstacolele din oraș va determina ordinea de start în prima zi din munți.

Raliul este gândit de așa manieră încât să reprezinte o adevărată provocare pentru toți piloții care i-au stratul indiferent de clasa la care aleg să meargă. Cel mai dificil traseu este cel creionat pentru clasa Pro, unde în fiecare an termină doar jumătate din cei care pornesc în raliu. Următoarele clase în ordinea dificultății traseului sunt: Expert Single, Expert Team, Hobby Single și Hobby Team. “Îmi place această cursă. În cazul în care vă gândiți să faceți aceast raliu, eu pot doar să vă încurajeze: Am mers la tot felul de curse din întreaga lume şi acest raliu este de departe cel mai bun! Doar asiguraţi-vă că alegeţi clasa potrivită … “. Chris Birch (Pro – Noua Zeelandă)

O zi în off-road la Red Bull Romaniacs are în medie între 100 și 200 de km în funcție de traseul fiecărei clase, însă sunt situații în care parcurgerea a 100 de km poate dura și peste 10 ore. În acest an bivuacul raliului va fi stabilit la Voineasa. Cu alte cuvinte întregul raliu se va bucura pentru o zi de frumusețile din jurul stațiunii Voineasa. O nouă zonă pentru enduro extrem neexplorată până acum i-a determinat pe organizatori să creioneze traseele pentru ziua a doua și a treia de off-road în apropiere de Voineasa.

După cele patru zile de off-road, pentru a termina Red Bull Romaniacs cei mai norocoși și rezistenți rideri vor avea de înfruntat urcarea de pe dealul Gușterița din Sibiu. Urcarea nu este străină riderilor și nici publicului pentru că aici a fost finișul în prima zi a ediției din 2011.

Red Bull Romaniacs în cifre

1.000 – numărul aproximativ al riderilor care au concurat în cele 8 ediții ale raliului desfășurate până în prezent

876 – ore de transmitere world wide la tv a ediției din 2011

318 – ore de transmisii tv pe teritoriu Europei a ediției din 2011

195 – numărul țărilor în care s-au difuzat imagini de la Red Bull Romaniacs 2011

350 – numărul membrilor echipei de organizare de la ediția din 2012

14 – numărul țărilor din care fac parte membrii echipei

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>