joi, iulie 25, 2024
AcasăIndustrieProgramul Rabla pentru taxiuri. Dacia Lodgy, la schimb pentru vechile Mercedes W123,...

Programul Rabla pentru taxiuri. Dacia Lodgy, la schimb pentru vechile Mercedes W123, în Maroc

Autoritățile din Maroc lansează un program rabla dedicat exclusiv șoferilor de taxi. Acesta ar putea demara până la finele lui 2014 și va aduce reduceri de până la 5.000 euro pentru modelele Dacia Lodgy și Renault Trafic, produse pe plan local.

Parcul actual de taxiuri și-a depășit termenul de expirare, aproximativ 55.000 de exemplare Mercedes 240 din seria W123 circulând pe străzile din Maroc. Produse în anii ’70 și ’80, acestea se laudă cu kilometraje record și reprezintă o adevărată amenințare pentru siguranța traficului și a pasagerilor. Taximetriștii nu ignoră doar lipsa unor sisteme moderne, precum airbag-urile sau ESP-ul, ci și cele mai elementare norme de bun simț, înghesuind, de cele mai multe ori, până la șapte clienți în mașină. Mercedes W123 este preferat de marocani pentru robustețea și fiabilitatea sa legendară.

Programul rabla este susținut și de grupul francez Renault, unul dintre cei mai importanți investitori străini din Maroc. Pe lângă cei 50.000 de Dirhami oferiți de guvern, echivalentul a aproximativ 4.400 de euro, francezii anunță un bonus suplimentar de 900 euro pentru fiecare Dacia Lodgy sau Renault Trafic achiziționate de taximetriști.

Detaliile exacte ale programului vor fi cunoscute abia după aprobarea efectivă a proiectului de lege, aflat încă pe masa de lucru a autorităților marocane.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole