autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mart. 20th, 2012

Programul Rabla pentru firme începe cu 20 de zile întărziere

Programul de stimulare a înnoirii parcului auto național 2012 va demara la începutul lunii viitoare, potrivit declarațiilor lui Gheorghe Popescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

Dacă pentru persoane fizice data stabilită pentru începerea casării autoturismelor mai vechi de 10 ani este 3 apilie, iar pentru companii și micii întreprinzători care vor să achiziționeze vehicule noi prin voucherele obținute în urma casării rablelor data începerii programului este 23 aprilie.

„Din data de 23 aprilie programul Rabla va începe și pentru companii. Procedurile sunt acum mai simple, mai puțină birocrație iar procesul va fi mai scurt”, a declarat Popescu la postul public de televiziune.

În prealabil, începând cu 19 martie, au fost deschise procedurile de înregistrare a companiilor care colectează autoturismele vechi în vederea dezmembrării dar și a producătorilor și importatorilor care vor să participe la Rabla 2012.

AFM a anunțat că pentru anul în curs dispune de un buget de 114 milioane de lei alocat programului Rabla, suficient pentru casarea a 30.000 de autovehicule cu vârsta de peste 10 ani. Valoarea voucherelor rămâne la același nivel, respectiv 3.800 de lei, pentru o achiziție putând fi cumulate maxim 3 vouchere.

Potrivit datelor AFM, în ultimii 2 ani au fost casate peste 305.000 de autoturisme uzate iar voucherele au fost utilizate pentru achiziția a 101.766 autoturisme noi, din care peste 40.000 au fost de producție autohtonă.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>