autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, aug. 2nd, 2012

Profitul GM a scăzut în T2 cu 41% din cauza pierderilor Opel

General Motors a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea, principala caracteristică a bilanțului fiind scăderea masivă a profitului, ca urmare a pierderilor generate de divizia europeană – brandurile Opel și Vauxhal în special – care au anihilat parțial creșterile din Statele Unite.

Profitul net al GM a fost 1,5 miliarde dolari, cu 41 mai mic decât cel înregistrat în T1 2011, corespunzător unor venituri de 37,61 miliarde dolari, mai mici cu 4 față de anul trecut.

Potrivit General Motors, pierderile cauzate de afacerile din Europa au fost de 361 milioane dolari, după ce cu un an înainte se reușise obținerea unui porfit de 102 milioane dolari, un lucru rar pentru această divizie. Pierderea totală în 2012, în Europa, a fost de 617 milioane dolari, aproape cât cea înregistrată pe întreg anul 2011.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>