autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mai 15th, 2013

Producția de serie a noului supercar Honda NSX, confirmată pentru 2015

Noul supercar hibrid Honda NSX va fi asamblat, începând din 2015, într-o fostă uzină de scaune din Statele Unite. Constructorul nipon va investi 70 de milioane de dolari pentru reconversia și retehnologizarea facilității situate în vecinătatea fabricii Honda din Marysville, Ohio, unde sunt asamblate, în prezent, actualele Accord și Acura TL.

Noul centru Manufacturing Performance se va întinde pe o suprafață de 17.000 mp. Printre modificările planificate se numără instalarea unei linii de roboți de ultimă generație și sesiuni speciale de training pentru angajați. Inițial, un număr limitat de 100 de muncitori, atent selecționați, vor contribui la nașterea noii nave-amiral Honda.

Majoritatea componentelor vor sosi din alte locații de pe mapamond. Motoarele, transmisia automată cu dublu ambreiaj și anumite elemente de caroserie, urmând să fie importate, cel mai probabil, din Japonia.

Caroseria va fi un mix inedit de materiale ușoare. “Vom folosi oțel, aluminiu, fibră de carbon și nu doar atât. Această mașină va oferi performanțe similare sau chiar mai bune decât cele asociate de obicei cu un Ferrari.“, explică Ted Klaus, șeful de proiect al noului NSX.

În urmă cu două luni, Honda a dezvăluit la Geneva un update al conceptului NSX, mai apropiat de modelul de serie, prezentând, pentru prima dată, interiorul noului supercar.

NSX se remarcă prin consolele foarte scurte și înălțimea redusă, de numai 1,16 metri. De altfel, toate dimensiunile mașinii sunt extrem de compacte: lungimea măsoară 4,33 metri, iar înălțimea, 1,89 metri.

Tracţiunea lui NSX va fi integrală. Două motoare electrice vor antrena roţile din faţă, în timp ce un V6 pe benzină, cu injecţie directă și distribuție variabilă, amplasat central, va pune în mişcare puntea posterioară.

Honda nu a anunțat niciun fel de estimări legate de posibilele volume de producție ale noului NSX, așteptat pe piață în 2015. Numărul redus de angajați al uzinei din Ohio sugerează, însă, o cadență redusă, aleasă special pentru a conserva aura de exclusivitate a viitorului supercar nipon.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>