joi, mai 23, 2024
AcasăIndustrieGrupul italian Pirelli a vândut uzina de cord metalic de la Slatina

Grupul italian Pirelli a vândut uzina de cord metalic de la Slatina

Grupul italian Pirelli a vândut fabrica de cord metalic de la Slatina companiei belgiene Bekaert, în cadrul unui acord mai amplu care include alte patru uzine din Italia, Turcia, România, China şi Brazilia. Tranzacția este evaluată la 225 milioane de euro.

Pirelli şi Bekaert au încheiat şi acorduri pe termen lung pentru aprovizionare şi dezvoltarea de produse.

“Tranzacţia va permite Pirelli să se retragă dintr-o afacere unde nu dispune de o dimensiune suficientă a afacerilor pentru a fi competitiv şi să se concentreze pe activităţile de producţie de anvelope premium, cu marje mai ridicate, precum şi să asigure viitorul activităţilor de cord metalic într-un grup care este lider pe piaţa prelucrării şi acoperirilor pentru sârma de oţel”, se arată într-un comunicat al Pirelli.

Încheierea tranzacţiei depinde de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare şi este aşteptată în a doua jumătate a anului.

Presa din Italia a scris în septembrie că grupul se pregăteşte să vândă divizia de cord metalic, cu afaceri de 300 milioane euro pe an, principalii investitori interesaţi de preluarea operaţiunilor fiind două companii, din Coreea de Sud şi Belgia, precum şi două fonduri.

Pirelli deţine în România o fabrică de cord metalic la Slatina. Grupul italian mai deţine o fabrică de anvelope, tot la Slatina, şi o uzină de filtre pentru motoare diesel la Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj.

Bekaert, cu 27.000 de angajaţi, are clienţi în peste 120 de ţări, în diverse sectoare economice, iar anul trecut a înregistrat vânzări de 4,1 miliarde de euro.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole