autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, iul. 6th, 2012

Probele speciale din Raliul Sibiului, integral reabilitate

Pregătirile pentru Raliul Sibiului România decurg confrom planului stabilit, principala preocupare fiind reabilitarea probelor speciale pe macadam. Până la startul festiv, programat în Piața Mică a orașului Sibiu, mai sunt exact două săptămâni. Cu două săptămâni înaintea startului oficial în Raliul Sibiului România au început lucrările de reabilitare ale probelor speciale. Recunoscute pentru spectaculozitatea dar și pentru duritatea lor, probele speciale din Raliul Sibiului, etapa a 8-a din Intercontinental Rally Challenge și etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, vor fi pregătite special pentru cea mai importantă ediție din istoria raliului.

Lucrările de reabilitare au început cu celebra specială Santa, o probă care va fi parcursă pe noapte vineri în prima zi a raliului și încă de două ori sâmbătă în configurația Santa Max, o probă compusă din speciala Santa, o buclă de doi kilometri pe asfalt în urcare spre stațiunea Păltiniș și vechea probă Călugaru. După Santa, urmează Dobârca și Crinti, celelalte două probe programate vineri, 20 iulie, în prima zi a raliului. „Santa este una dintre cele mai celebre probe din România și facem eforturi ca această probă să fie perfectă până la startul raliului. În prima zi piloții au de parcurs aproape 100 kilometri pe macadam și mai mult ca sigur speciala Santa de noapte va fi punctul de atracție al zilei”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

Speciala Gâtu Berbecului, cea mai lungă a raliului, va intra și ea în programul de reabilitare pentru ediția din 2012 a Raliului Sibiului România. Gâtu Berbecului este cea mai lungă probă a raliului cu o lungime de 28,5 kilometri și va fi parcursă de două ori. Ultimele pregătiri vor fi făcute pe traseul de rally cross acolo unde se va afla câștigătorul raliului. „Cu ajutorul autorităților locale, a Primăriei Municipiului Sibiu și a Consiliului Județean, suntem în grafic cu lucrările de pregătire pentru acest eveniment. Pentru sportivi vor fi doua zile lungi, cu câte 100 de kilometri de probă în fiecare zi, dar sunt sigur că vor fi impresionați de probele speciale de aici”, a mai adăugat Sorin Itu.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>