joi, iulie 25, 2024
AcasăMașini noiPrimul SUV din istoria Rolls-Royce, confirmat pentru 2017

Primul SUV din istoria Rolls-Royce, confirmat pentru 2017

Primul SUV din istoria Rolls-Royce va fi lansat în 2017. Confirmarea oficială vine din partea lui Giles Taylor, directorul de design al constructorului britanic. Noul model va fi un SUV veritabil și nu un crossover, prețul său fiind estimat la cel puțin 250.000 euro.

Taylor susține că proiectul a devenit fezabil grație avansului făcut de firma-mamă BMW în domeniul materialelor compozite, precum plasticul ranforsat cu fibră de carbon. Utilizarea acestora pe scară largă va permite reducerea semnificativă a masei totale, în comparație cu un model confecționat din oțel sau aluminiu. Cel mai probabil, însă, noul SUV Rolls-Royce va deveni realitate grație proiectului paralel de la BMW, care promite completarea gamei de SAV-uri bavareze cu un model situat peste actualul X5.

Surse apropiate proiectului noului SUV vorbesc despre un design extravagant, dar funcțional, cu iz de shooting-brake. Rolls-Royce a respins varianta unui crossover-coupe, fiind preferată o alură impozantă, tipic britanică, direcție similară cu cea adoptată de rivalii de la Bentley care pregătesc un rival direct.

Primul SUV Rolls-Royce nu va fi bazat pe viitorul top-model Phantom, ci va face parte din familia Ghost, urmând să fie creat pornind de la platforma viitoarei Serii 7 de la BMW. Ghost va fi înlocuit în 2018, iar Phantom, un an mai devreme.

Nloul model va costa aproximativ 250.000 de euro și ar putea deveni, astfel, cel mai ieftin Rolls-Royce. În prezent, gama de prețuri a constructorului britanic variază între 300.000 de euro (Ghost) și 500.000 de euro (Phantom). Volumele de vânzări ar putea depăși 3.000 de unități pe an, ceea ar face ca livrările Rolls-Royce să se dubleze față de nivelul actual. În 2013, englezii au produs un număr record de 3.603 mașini.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole