luni, decembrie 5, 2022
AcasăTransporturiPrimul sector din A3 Timișoara - Lugoj a fost inaugurat. Urmează podul...

Primul sector din A3 Timișoara – Lugoj a fost inaugurat. Urmează podul Calafat – Vidin, pentru pietoni

Proiectele de infrastructură sunt inaugurate pe bandă rulantă. Primul segement din Autostrada Timișoara – Lugoj a fost, în sfârșit, deschis, după ce presa a semnalat finalizarea sa înainte de termen. Urmează podul Calafat – Vidin, al doilea pod peste Dunăre construit între România și Bulgaria în ultimii 50 de ani, care e deschis doar pentru pietoni. Mașinile, abia anul viitor.

FINALIZARE ÎNAINTE DE TERMEN

Cei aproximativ 10 km ai autostrăzii Timișoara – Lugoj, parte din A1, au fost finalizați încă din luna septembrie, când presa a publicat informația, fiind un eveniment faptul că respectivul lot a fost construit cu mult timp înainte de termenul contractual. Deși nu are o lungime considerabilă, e vorba de numai 9,5 km, această porțiune continuă sectorul Arad – Timișoara, în drumul spre Deva și reprezintă, practic, o bună parte din centura orașului Timișoara. Deschiderea ei aduce beneficii serioase șoferilor și mai ales transportului de marfă din această zonă. Din păcate însă, Ministerul Transporturilor nu a reușit să se ocupe de această lucrare și de recepția ei timp de aproape două luni. Motivul este, așa cum spun sursele neoficiale, citate de publicația Finanțiștii, lipsa banilor. Autostrada este finanțată de Uniunea Europeană, în procent de 85, însă pentru a primi banii este nevoie ca Guvernul să achite integral facturile. În plus, plățile către România sunt sistate ca urmare a unor suspiciuni de fraudă.

Alți peste 100 de kilometri de autostradă care au fost licitați în luna august, pe aceeași A1, așteaptă desemnarea câștigătorilor, iar acest lucru s-a amânat din motive similare. Mai bine de 70 de companii sau asocieri au depus oferte la licitație, pentru diferite loturi din A1, pe porțiunea Timișoara –Deva, cele care ar trebui, în circa 2 ani, să închidă complet Autostrada A1 de la Sibiu la Nădlac.

Citește “Autostrada spre Europa, posibilă abia din septembrie 2014

PODUL PRIETENIEI 2

La o zi distanță, premierul Ponta a inaugurat noul pod peste Dunăre, Calafat – Vidin, construit de frații bulgari. România a avut de pus la punct infrastructura pentru a se putea conecta cu cea bulgară. Deși anunțul deschiderii podului a animat populația de pe ambele maluri, este vorba doar despre o deschidere festivă, necesară pentru a acoperi calendarul, deoarece podul nu este gata. El va fi deschis doar pentru pietoni, iar lucrările la carosabil vor continua cu asfaltări și alte operațiuni, până anul viitor, când va fi deschis și pentru mașini. Podul va reprezenta o scurtătură importantă pentru transportul de marfă din nordul Europei către Grecia și Turcia. La momentul la care se va putea circula cu mașinile, traficul prin Giurgiu-Ruse se va diminua considerabil.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock