miercuri, iunie 26, 2024
AcasăLansari RomaniaPrimele imagini oficiale cu Audi A3 Sedan. Modelul se va lansa pe...

Primele imagini oficiale cu Audi A3 Sedan. Modelul se va lansa pe piață în septembrie

Audi lansează în această lună a treia caroserie pentru compacta A3, fiind în același timp o premieră pentru această marcă preznța în segmentul sedanurilor de clasă C. Noul A3 sedan va fi concurent cu Mercedes Benz CLA și viitorul BMW Serie 1 sedan. Mașina va beneficia de toate caracteristicile tehnice ale noii generații A3, hatchback și Sportback, iar producătorul anunță deja și versiunea de top, S3, cu o putere maximă de 300 CP. Premiera mondială are loc la New York.

Din punct de vedere al designului, noul A3 sedan păstrează elementele specifice modelului A3, în timp ce partea din spate se încadrează perfect în stilul mărcii. Datele tehnice arată o lungime de 4,46 metri, cu 23 de centimetri mai lungă decât hatchback-ul, și un ampatament de 2,64 metri, cu numai 4 mm mai lungă. De asemenea, lățimea a crescut cu 11 mm iar înălțimea s-a redus cu 9 mm.

Greutatea mașinii, cu cel mai mic motor, 1.4 TFSI, este de 1200 kg.

Potrivit informațiilor de lansare, A3 Sedan va fi disponibil în 3 variante de motorizare în 4 cilindri.

Motorul 2.0 TDI produce 150 CP şi dezvoltă un cuplu de 320 Nm. Accelerația sa, de la 0 la 100 km/h, este de 8,4 secunde iar viteza maximă de 213 km/h. Consumul mixt comunicat este de 4.2 litri la 100 km – echivalentul a 108 grame de CO2 pe km.

Motorul de 1.4 TFSI are 140 CP şi 250 Nm și beneficiază, ca și la celelalte caroserii, de tehnologia COD (cylinder on demand) care dezactivează 2 cilindri la sarcini reduse. Astfel, consumul său mediu este de numai 4.7 litri la 100 km, iar emisiile de CO2 sunt doar 109 grame pe km. În același timp, accelerația de la 0 la 100 km/h, se face în 8,4 secunde, iar viteza maximă atinge 213 km/h.

Motorul 1.8 TFSI produce 180 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm. Caracterul sportiv este dat de accelerația de numai 7.3 secunde 0 – 100 km/h şi o viteză maximă de 232 km/h. Consumul mixt de combustibil măsoară 5,7 litri la 100 km, echivalentul a 135 grame de CO2 pe km.

Cutiile de viteze disponibile vor fi manuale în 6 trepte sau S tronic, în funcție de motorizare.

O trăsătură aparte, în comparație cu hatchback-ul, va fi distribuția maselor, specifică unei caroserii berline. Datele oficiale arată o distribuire 60 față – 40 spate, cu mici diferențe între motoare, datorită greutăților diferite. Potrivit celor de la Audi, toate motoarele sunt înclinate 12 grade către spate, puntea faţă fiind împinsă frontal pentru a atinge echilbrul perfect.

Tehnologiile includ, ca și la celelalte caroserii A3, un ESC cu diferențial blocabil electronic, pentru a limita tendințele subiratorii.

La interior, lucrurile sunt neschimbate, iar tehnologiile prezente sunt la fel de evoluate, culminând cu sistemul multimedia Audi MMI. Un serviciu nou introdus odată cu această caroserie este cel care furnizează informațiile despre locurile de parcare dintr-o anumită zonă. Dacă sunt disponibile, șoferul primește date și despre locurile libere și nivelul taxelor.

Audi România a comunicat și nevelul de preț, aproximativ 25.000 de euro, pe care noul A3 Sedan îl va avea odată cu lansarea sa, în septembrie, pe piața noastră.

De asemenea, a fost anunțată și versiunea Audi S3 Sedan, care va fi lansată la sfârșitul anului viitor, urmând a fi prezentată, probabil, la Frankfurt. Aceasta va avea un motor de 2.0 litri TFSI, de 300 CP și 380 Nm, tracțiune integrală quattro, cu o accelerație de 4,9 secunde cu S tronic, și un consum de numai 6,9 litri/100 km.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole