duminică, iunie 23, 2024
AcasăMașini noiPRIMELE IMAGINI: Noul Renault Espace, la granița dintre crossover și monovolum

PRIMELE IMAGINI: Noul Renault Espace, la granița dintre crossover și monovolum

Una dintre dilemele curente ale conducerii Renault este înlocuirea venerabilului Espace. Cheia este lansarea unui crossover full-size, mai mare decât Koleos, schimbare de direcție confirmată de primele imagini semi-oficiale, înregistrate la Biroul de patente european. Designul este apropiat de cel al conceptului Initiale Paris, prezentat la Frankfurt, în 2013.

“Espace este un model iconic pentru brandul nostru. Este unul dintre puținele Renault-uri pe care le poți vedea parcate lângă un Mercedes sau un Volkswagen, în fața aceleiași case. Din păcate, însă, l-am lăsat să trăiască prea mult în forma actuală. Succesorul lui Espace, cel mai mare model din gama Renault, va mixa caracteristicile unui SUV cu cele ale unui minivan, pentru a avea mai multe șanse de reușită pe piață. Bineînțeles, designul va fi superb!”, explica la Salonul german Laurens van den Acker, șeful de design al casei franceze.

Clienții din Europa renunță la hatchback-urile și monovolumele convenționale în favoarea crossoverelor, fiind atrași de poziția de conducere înaltă și de robustețea pe care o inspiră. Vânzările actualei generații Espace, lansată în 2002, se află în cădere liberă, anul trecut, acestea depreciindu-se cu peste 35%.

Noul Espace va fi primul model construit pe baza noii platforme comune Renault/Nissan CFM1, care va sta și la baza viitorului Laguna. CMF nu înseamnă, însă, doar o arhitectură comună, ci și o nouă strategie de producție care va tăia costurile Alianței cu până la 40% și notele de plată către furnizori cu cel puțin 20-30%. Planul revoluționar prevede achiziția unei colecții mai mari de componente, gata asamblate, piese care până acum erau livrate separat și montate în fabricile Renault-Nissan.

Dincolo de tranziția de la MPV la crossover, Renault își reafirmă, odată cu noul model, și dorința mai veche de a intra în segmentele premium, acolo unde marjele de profit sunt mai mari. Espace va oferi dotări demne de o limuzină din clasele superioare, vârful de gamă urmând să fie un model exclusivist botezat Initiale Paris. Versiunea finală de serie va fi prezentată în toamna acestui an, la Salonul Auto de la Paris.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole