duminică, iunie 23, 2024
AcasăMașini noiPrimele imagini cu noul Chevrolet Cruze, model ce părăsește piața din Europa

Primele imagini cu noul Chevrolet Cruze, model ce părăsește piața din Europa

Chevrolet lansează luna viitoare, la New York, noul Cruze. A doua generație a sedanului compact va absenta, însă, de pe piața europeană, în contextul retragerii brandului american de pe Bătrânul Continent până la finele anului viitor. Actualul model se află pe piață din 2009.

Un prim set de imagini spion, publicate de chinezii de la autosohu.com, dezvăluie în avanpremieră designul noului Cruze. Cu excepția arhitecturii clasice de sedan în trei volume, noul model nu mai are nimic în comun cu predecesorul său. Capota scurtă formează acum un unghi mult mai abrupt cu parbrizul puternic înclinat, proporțiile diafane ale caroseriei fiind accentuate de blocurile optice și grila fin conturate.

Interiorul pare un mix reușit de ingrediente cu iz de Opel. Pielea artificială care îmbracă în întregime planșa de bord contribuie la obținerea unui aer neașteptat de burghez, consola centrală fiind dominată de un touchscreen de dimensiuni apreciabile, ce sugerează prezența unui sistem multimedia avansat, cu funcții de ultimă oră.

Chevrolet nu a anunțat niciun fel de detalii tehnice. Informații complete despre noua generație Cruze vor fi cunoscute abia în ajunul lansării oficiale de luna viitoare.

Un debut local pentru noul Cruze rămâne puțin probabil. În decembrie, General Motors a anunțat retragerea mărcii de pe piața europeană, până la finele lui 2015.

Lansată în 2005, divizia europeană Chevrolet nu s-a bucurat de succesul așteptat, americanii raportând în mod constant pierderi financiare. Vânzările brandului au scăzut cu 18% în 2013, la nivelul întregului continent fiind înmatriculate doar 138.545 mașini cu “papion auriu”. În Franța, Chevrolet a comercializat 21.518 unități, cu 13% mai puține decât în 2012, iar cota de piață a fost de 1,2%.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole