joi, iulie 25, 2024
AcasăMașini noiPrimele imagini ale mini-SUV-ului Kia, un concept car ce se va lansa...

Primele imagini ale mini-SUV-ului Kia, un concept car ce se va lansa la Geneva

Piaţa europeană este una extrem de importantă pentru Kia, care va consimţi acest aspect prin expunerea unui concept complet nou în cadrul Salonului Auto de la Geneva, cel mai important eveniment de profil al începutului de an pe Bătrânul Continent.

În prima zi de presă a salonului elveţian, programată în data de 5 martie, coreenii vor lansa un concept al cărui nume este momentan un mister. Modelul dispune de profilul unui coupe şi de o caroserie în trei uşi, intuind un spirit sportiv. Deşi nu a dat detalii despre noua sa premieră, Kia a ţinut să precizeze că este vorba despre un ”concept sportiv urban”.

Mai mult decât atât, în comunicatul oficial, coreenii declară: ”Noul concept va atrage atenţia prin filosofia de design ”tiger nose”, integrată perfect într-o grilă sportivă, dar prietenoasă, trăsături transmisibile şi blocurilor optice. Toate aceste linii sunt completate de linii puternice, care inspiră viteză şi energie din orice unghi ai privi.”

Mai multe surse din presa de specialitate s-au grăbit să vadă în noul concept un posibil crossover urban, de talia lui Nissan Juke, cel mai popular model al segmentului.

Alături de noul concept urban sportiv, Kia va mai expune la Geneva versiunile sportive ale modelelor Cee’d şi Pro_Cee’d, botezate cu extensia GT. Ambele vor fi propulsate de un motor de 1.6 litri turbo, capabil să dezvolte 205 cai putere şi un cuplu motor de 236 Nm. Resursele vor fi exploatate cu ajutorul unei cutii manuale cu şase trepte şi vor garanta un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 7.9 secunde.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole