miercuri, iunie 26, 2024
AcasăMașini noiPrimele BMW i8 vor fi livrate în luna iunie

Primele BMW i8 vor fi livrate în luna iunie

Cel mai spectaculos model de serie lansat de BMW vreodată, modelul i8 va fi livrat în luna iunie primilor clienți care l-au comandat. BMW i8 face parte, alături de i3, din noua serie de automobile electrice ale mărcii bavareze. Dacă modelul mai mic, i3, nu este o apariție tipică pentru BMW, modelul superior, i8, este nu doar un vârf de tehnologie, ci și un automobil cu un design ce-ți taie răsuflarea. Potrivit primelor informații, interesul clienților este mult mai mare decât estimările celor de la marketing. Cei care au făcut deja comanda pentru a cumăra un exemplar, îl vor primi în luna iunie.

BMW i8 nu este tocmai un vehicul electric, ci unul hibrid, care este propulsat atât de un motor pe benzină (TwinPower Turbo) de 231 CP, cât și de un motor electric de 131 CP. Mașina a fost lansată oficial la Geneva, după ce ea a fost prezentată sub diverse forme la saloanele auto din ultimii doi ani.

Din punct de vedere al platformei, BMW i8 se laudă cu o structură ușoară, care îi asigură o greutate de numai 1,5 tone, în timp ce coeficientul aerodinamic este unul performant, 0,26. În rulare exclusiv electrică, i8 poate atinge viteza de 120 km/h, însă autonomia este de numai 37 de km. Un avantaj al acestui model, în comparație cu altele de pe piață, este timpul de încărcare al bateriei, de până la 3 ore, indiferent de sursa utilizată.

BMW i8 marchează și o premieră mondială: farurile cu laser sunt instalate pentru prima dată pe o mașină de serie.

Producția modelului BMW i8 va începe luna viitoare, iar primele exemplare vor fi livrate, în cele mai importante piețe europene, în iunie. Potrivit informațiilor oficiale, comenzile și precomenzile vor depăși ritmul de producție estimat.

Prețul BMW i8 anunțat pentru piețele vestice este de 126.000 de euro.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole