duminică, iunie 23, 2024
AcasăMașini noiPrima imagine cu versiunea de serie a noului Mercedes Clasa S Coupe

Prima imagine cu versiunea de serie a noului Mercedes Clasa S Coupe

Mercedes Clasa S Coupe, urmașul spiritual al coupe-ului CL, a fost dezvăluită chiar de șeful Daimler, Dieter Zetsche, cu prilejul prezentării rezultatelor financiare ale companiei. Versiunea cu două portiere a noii nave-amiral Mercedes a fost prefigurată anul trecut de conceptul omonim, prezentat la Frankfurt.

Titulatura CL va fi abandonată în încercarea de a alinia cel mai mare coupe din gama Mercedes la noua filosofie de branding a derivatelor sportive cu două portiere. Astfel, așa cum CLK a devenit Clasa E Coupe, și CL va fi redenumit Clasa S Coupe. Pe lângă versiunea coupe, gama S-Class va fi extinsă, în premieră, cu un Cabrio exclusivist, cu patru locuri somptuoase și pavilion amovibil textil, concurent direct pentru viitorul Rolls-Royce Wraith cabrio.

Nu doar numele va fi complet diferit, ci și filosofia din spatele modelului. Potrivit primelor informații, Clasa S Coupe propune un design extravagant, un adevărat melanj între luxul desăvârșit al noii Clasa S Sedan și agresivitatea molipsitoare a veșnic tânărului SLS.

Noul model va fi semnificativ mai ușor și cu cel puțin 20 mai economic decât predecesorul său, urmând să fie oferit inițial în compania a două motorizări pe benzină, cu șase și opt cilindri, un V6 hibrid de 306 CP și un V8 bi-turbo de 455 CP. Ulterior vor fi disponibile și versiuni diesel și hibride de tip plug-in. Modelul de top va purta celebra siglă AMG și va fi echipat cu tracțiune integrală.

Versiunea de serie va ajunge pe piață spre finele anului, iar lansarea oficială va avea loc luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole