autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, iun. 22nd, 2012

Preview Marele Premiu de F1 al Europei

În acest week-end putem fi martorii unui nou record în Formula 1. Va exista un al optulea pilot care să își treacă numele pe lista învingătorilor în acest sezon? Până acum avem șapte câștigători: Jenson Button, Fernando Alonso, Nico Rosberg, Sebastien Vettel, Pastor Maldonado, Mark Webber și Lewis Hamilton. A opta rundă din Formula 1 va fi găzduită de circuitul semi-permanent/ stradal din Valencia. Este a treia cursă consecutivă desfășurată pe un circuit stradal după Monaco și Canada. Circuitul din Valencia, cu o lungime de 5.419 metri, este ușor atipic prin faptul că este extreme de rapid, mare parte a traseului se evoluează cu pedala de accelerație la podea. Viteza medie pe circuitul din Valencia este de aproximativ 200 km/h.

Sunt trei zone unde poate fi depășită viteza de 300 km/h. Etapa a opta reprezintă o provocare grea pentru propulsoare care pe parcursul unui tur au de trecut de la regimuri de top în treapta a șaptea a cutiei la momente de turație redusă în treapta a doua pentru negocierea cu viteze cuprinse între 65 și 85 km/h a unor viraje lente. Este o provocare și pentru setările suspensiei și aerodinamicii.

Circuitul din Valencia are cel mai mare număr de viraje din calendar, în total sunt 25, dintre care 10 sunt negociate în primele trei trepte ale cutiei la viteze reduse. În același timp este un circuit care obligă la un consum mare de carburant, se anticipează că la start monoposturile vor avea cea mai mare cantitate de benzină în rezervoare din acest sezon.

Un nou record poate fi stabilit la Valencia, după cel din Canada – șapte câștigători diferiți în primele șapte etape. Candidați viabili pentru a corecta acest proaspăt record avem. Kimi Raikkonen și Romain Grosjean, ambii piloți Lotus-Renault au demostrat până acum o formă excelentă, prin urmare este doar o chestiune de timp până la o victorie Lotus. Mai există Sergio Perez care deja se poate lăuda cu un loc doi și unul trei în acest sezon. Și să nu-l uităm pe Michael Schumacher. Chiar dacă în acest sezon mai mult a stat pe la boxe în timpul curselor din cauza abandonurilor, nu poți trece cu vedere performanța de la Monaco – cel mai bun timp din sesiunea de calificări. Înaintea celei de a opta etape în clasamentul general conduce Lewis Hamilton – McLaren Mercedes cu 88 puncte, urmat de Fernando Alonso – Ferrari cu 86 puncte și Sebastian Vettel – Red Bull Racing Renault cu 85 puncte.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>