autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, apr. 27th, 2012

Porsche sărbătorește 60 de ani de Porsche Club

Primul Porsche Club a fost fondat în 26 mai 1952. Constructorul german se pregătește să mulțumească pentru cei 60 de ani de afecțiune a fanilor printr-o expoziție la muzeul Porsche din Stuttgart. Expoziția va fi deschisă în 26 mai și va putea fi vizitată până în 26 august. Constructorul german va expune o selecție a celor mai rare și exotice modele construite de el. Acum 60 de ani primul club a fost fondat de șapte proprietari pasionați și s-a numit Porsche Club Hohensyburg.

În declarația de înființare, cei 7 pasionați își propuneau să adune sub același acoperiș toți șoferii Porsche în spiritul prieteniei și camaraderiei. Primul club din afara Germaniei a fost fondat în 1953 în Belgia – Porsche Club Belgia, iar doi ani mai târziu s-a înființat American Porsche care mai târziu s-a transformat în Porsche Club of America. Astăzi clubul american reprezintă cea mai mare organizație Porsche Club din lume. În 1961 s-a înființat Porsche Club Great Britain care în prezent este cea mai mare organizație de acest tip din Europa. În total sunt 640 de cluburi recunoscute oficial de constructorul german și au aproximativ 181.000 membri în 75 țări.

Expoziția de la muzeul Porsche va include și modele extrem de rare aflate în colecții private. Cam ce veți putea admira dacă ajungeți în intervalul 26 mai – 26 august în Stuttgart: exemplarul cu numărul 12 al modelului Porsche 356, Porsche 968 Turbo S, 911 Turbo Targa, 911 Turbo S 993, Porsche 914/6 GT din 1970, 911 S Club Coupe – exemplar dintr-o serie limitată de 50 unități produse pentru aniversarea de 50 de ani Porsche Club of America. Va putea fi achiziționată o carte a istoriei celor 60 de ani de cluburi Porsche și o ”insignă” care poate fi montată pe grila admisiei de aer la modelele clasice.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>