autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mart. 13th, 2012

Polițele Casco nu acoperă defectele de fabricație ale mașinilor

Polițele de asigurare facultativă auto Casco nu acordă asiguraților despăgubiri ca urmare a avariilor produse din cauza viciilor ascunse sau defectelor de fabricație ale autovehiculelor asigurate, potrivit condițiilor de asigurare afișate pe site-urile asiguratorilor.

La unele companii de asigurări, riscurile reprezentate de eventualele pagube survenite ca urmare a defectelor de fabricație sunt pur și simplu excluse din acoperirea poliței.

La altele, se precizează că nu se vor acorda despăgubiri în astfel de situații indiferent dacă defectul de fabricație sau viciul ascuns au intervenit la nivelul materialelor utilizate de producător sau la nivel de manoperă, execuție sau asamblare.

Unele contracte Casco stipulează că nu se despăgubesc pagubele provocate de viciul ascuns al bunului, cu excepția cazurilor în care asiguratul și asiguratorul au convenit în mod expres altfel. În aceste cazuri, acoperirea acestui risc se face contra unei prime de asigurare suplimentare.

În plus, dacă o pagubă a fost agravată de un viciu ascuns, asiguratorul plătește doar despăgubirea care ar fi căzut în sarcina sa dacă viciul respectiv nu ar fi existat.

În alte state, cum ar fi Marea Britanie, companiile de asigurări îi avertizează pe asigurați că, în cazul în care primesc de la producătorii auto apeluri de rechemare a mașinilor în fabrică, pentru remedierea unor defecțiuni, să dea curs acestor apeluri, în caz contrar riscând să li se refuze cererile de despăgubire pentru daune produse ca urmare a respectivelor defecțiuni.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>