marți, august 9, 2022
AcasăAsigurariPolița Casco acoperă daunele provocate de inundații, dar numai în anumite condiții

Polița Casco acoperă daunele provocate de inundații, dar numai în anumite condiții

Polițele de asigurare facultativă auto Casco acoperă avariile survenite la autoturismele asigurate în urma inundațiilor, însă șoferii trebuie să rețină faptul că nu vor fi despăgubiți de către asiguratori dacă pătrund în mod voluntar cu mașinile în zone inundate.

Potrivit condițiilor de asigurare atașate polițelor Casco subscrise de către asiguratorii din România, aceștia acordă despăgubiri pentru daunele materiale directe produse autovehiculului asigurat de inundație, aluviuni, alunecări de teren, revărsări ale lacurilor sau râurilor, ruperea digurilor sau barajelor, furtună, uragan, ploaie torențială sau trăsnet.

De asemenea, se acordă despăgubiri pentru daunele produse de căderea de corpuri asupra mașinii sau asupra clădirii în care se află aceasta, ca o consecință a fenomenelor naturale (prăbușiri de copaci, acțiuni mecanice ale corpurilor purtate de vânt pe timp de furtună sau uragan etc).

În caz de inundație, pe baza polițelor Casco se acordă despăgubiri pentru pagubele produse ca urmare a inundării naturale sau accidentale a spațiului unde se află autoturismul asigurat, precum și pentru pagubele produse prin acțiunea mecanică a apelor curgătoare sau a corpurilor purtate de acestea.

În schimb, conducătorii auto trebuie să rețină că asiguratorii Casco nu acordă despăgubiri pentru pagubele produse ca urmare a pătrunderii voluntare cu autovehiculul asigurat în albii de râuri sau în zone inundate ori acoperite de apă, pe carosabil sau în afara acestuia.

De asemenea, polițele Casco nu acordă despăgubiri nici pentru pagube produse prin aspirația apei în motor.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, marţi, între orele 10.00 şi 20.00, avertizarea cod portocaliu rămâne valabilă pentru judeţele Buzău, Vrancea şi Bacău, unde se vor cumula cantităţi de apă de peste 50 de litri pe metru pătrat.

Totodată, judeţele Ialomiţa, Prahova, Brăila, Tulcea, Galaţi, Vaslui, Neamţ, Suceava, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş rămân până marţi, la ora 20.00, sub avertizare cod galben de ploi.

Şi hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii valabilă până marţi după-amiază, în mai multe judeţe din estul, sudul şi centru ţării, pe Jiul mijlociu şi inferior, Olt, afluenţii Argeşului, Ialomiţa, Călmăţui, Siret, Prut şi Dobrogea.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock