joi, iulie 25, 2024
AcasăPiata autoPiața auto în picaj. Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu 6,3%,...

Piața auto în picaj. Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu 6,3%, în primul trimestru

Piața auto intră, din nou, în picaj. Înmatriculările de mașini noi au scăzut cu 6,3%, în primele trei luni ale anului, bilanțul primului trimestru cifrându-se la 60.272 de unități, ceea ce se traduce printr-o diferență de 4.000 de vehicule, comparativ cu perioada similară din 2013.

Potrivit datelor furnizate de DRPCIV, există și vești bune. Dacă înmatriculările de autoturisme au scăzut cu 6,3%, cele de mașini dedicate transportului de mărfuri au crescut cu 3,7%. Înregistrările de mopede şi motociclete nu au ieșit, însă, din trend, înregistrând o scădere de 4,9% comparativ cu perioada ianuarie-martie 2013, iar pentru autobuze şi microbuze a fost consemnat un declin de 27,2%.

În aceeaşi perioadă, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au înregistrat creşteri la categoriile autotractoare (44%), respectiv remorci şi semiremorci (11,6%) şi scăderi la autocamioane (-6%).

Comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, în primele trei luni din acest an înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 16,3%, iar cele pentru transportul mărfurilor au coborât cu 4,9%.

Datele se referă la vehiculele noi sau de ocazie, dar nu includ reînmatriculările datorate schimbării proprietarului prin vânzare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole